• Maarten van Egmond (links) en Jeffrey van de Pol van JM Automotive onderhouden en repareren alle merken auto's.

    Cees van Dijk

JM Automotive repareert alle automerken

BARNEVELD Mankeert er iets aan de auto dan is er nauwelijks een probleem denkbaar dat Jeffrey van de Port en Maarten van Egmond van JM Automotive, gevestigd op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld, niet kunnen oplossen. Ruitschade, APK-keuring, periodiek onderhoud, bandenservice, controle van de airco en tal van andere werkzaamheden pakken de twee jonge ondernemers op.

Zelf noemen ze hun bedrijf een universele garage. „Dat betekent dat we niet merkgebonden zijn, maar wel dezelfde kwaliteit leveren als een dealer. En dat tegen een scherpere prijs", benadrukken ze. „Met ruim twintig jaar ervaring bij een officiële dealer ligt onze specialiteit bij BMW en MINI, maar klanten kunnen met elk merk en type bij ons terecht."

ORIGINELE ONDERDELEN Hoewel JM Automotive geen deel is van een dealernetwerk kan de garage wel beschikken over alle apparatuur om een zorgvuldige diagnose van de auto te stellen. „Ook gebruiken we uitsluitend originele onderdelen. Tenzij de klant een voorkeur heeft voor goedkopere, zogenaamde after market-onderdelen en het kwaliteitsverschil geen bezwaar vindt."

Jeffrey en Maarten kennen elkaar al sinds hun jeugd. Tijdens hun opleiding aan de autotechnische school in Apeldoorn waren ze klasgenoten. Later werden ze collega's bij een garagebedrijf in Amersfoort, waarna Maarten ging studeren en hun wegen zich voor korte tijd scheidden.

„Allebei hadden we al enige tijd de wens om een eigen onderneming te starten", vertelt Jeffrey. „Die stap hebben we gezet toen we samen besloten als ondernemers verder te gaan en 'Auto Aangeenbrug' konden overnemen. Nu zijn we compagnons geworden. En we zijn nog steeds vrienden", klinkt het lachend.

ONDERNEMERSBLOED Zowel bij Jeffrey als bij Maarten stroomt het ondernemersbloed door de aderen. „Wij komen allebei uit een familie met eigen bedrijven, het moment waarop we voor onszelf zouden beginnen kon niet uitblijven." Maarten heeft de nodige ervaring opgedaan in de aftersales en service, terwijl Jeffrey weet hoe het is om als chef werkplaats te opereren. Nu pakken ze in de garage samen alle werkzaamheden op.

Hoewel Jeffrey en Maarten vol ambities zitten, is groei niet hun belangrijkste doel. „Nauwgezet alle ontwikkelingen volgen, bijvoorbeeld die van elektrische auto's, en minstens dezelfde kwaliteit leveren als een merkdealer vinden we het belangrijkste. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is."

www.jm-automotive.nl