• Eigen foto

Kaasschieter viert 120-jarig bestaan

Advertorial

BARNEVELD „Op een laagdrempelige manier laten ervaren wat de nieuwste innovaties zijn op het gebied van optiek en audio", aldus Maasco van de Braak. Daarbij doelt hij op het evenement waarmee op 17 november het 120-jarig bestaan van Kaasschieter wordt gevierd.

Als locatie is gekozen voor Kasteel de Schaffelaar: „Daarmee illustreren we onze historische band met deze plek", licht Maasco toe. „Toen in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog talloze vluchtelingen opgevangen werden in 'de Schaffelaar' was er weinig elektriciteit beschikbaar. De heer Kaasschieter bracht zijn apparatuur naar het kasteel om de glazen in de brillen te slijpen. Dat was toen de enige plek waar voldoende stroom was."

BRILMODE Het Deense brillenmerk Lindberg wordt beschouwd als hét ultieme designmerk. Het heeft meer internationale prijzen ontvangen dan welk ander brillenmerk ook. Dat deze complete collectie in het kasteel is te zien, is een waar unicum. Normaal is deze alleen te zien op internationale brillenbeurzen.

Zonder twijfel zijn de 3D geprinte brillen van Gotti één van de meest bijzondere innovatietrends van dit moment. Daarnaast tonen nog een aantal exclusieve brilmerken, waaronder Lunor en Gigi Barcelona, hun nieuwste collecties. Die zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken. Ook aan de kinderen is gedacht. Wat is er leuker dan je nieuwe bril uitzoeken in het kasteel? Er is genoeg keuze, want er zijn maar liefst meer dan driehonderd kinderbrillen.

AUDIO De nieuwste ontwikkelingen in de hoorbranche worden door een aantal producenten en door onze hoorspecialisten toegelicht. Door middel van testopstellingen kan het publiek zelf een hoorbeleving ervaren. Daarnaast kan een oorscreening worden gedaan. Voor alle vragen op het gebied van horen staan deze dag de specialisten voor u klaar.

www.kaasschieterbrillen.nl