• Kerstmarkt in centrum Voorthuizen

    Henk Hutten

Kerstmarkt Voorthuizen blijft maar groeien

VOORTHUIZEN Wat is begonnen als een uitgebreide koopavond, is in Voorthuizen op de vrijdag voor Kerst uitgegroeid tot een kerstmarkt, met meer dan honderd plaatsen, waar niet alleen kerstartikelen, maar ook kleding, tassen, sieraden en speelgoed worden aangeboden. En waar er voor de bezoekers een horecaplein is ingericht, terwijl ook tussen de kramen poffertjes, braadworsten en oliebollen worden verkocht.

Henk van IJken

De Ondernemersvereniging Voorthuizen (OVV) houdt de kerstmarkt vrijdag 22 december van 14.00- 21.00 uur voor de vierde keer in het centrum van Voorthuizen. De markt begint aan de Hoofdstraat ter hoogte van Daltons. Via de wandelpromenade loopt de route naar het horecaplein tot Café De Lindeboom, het Bunckmanplein en de versstraat richting Albert Heijn. Aan de deelnemers aan de markt is gevraagd om de kramen in kerstsfeer op te tuigen, vertelt Mark van Beek, lid van de ondernemersvereniging en eigenaar van Van Beek Mode aan de Apeldoornsestraat.

LEVENDE KERSSTAL Voor de Nederlands Gereformeerde Kerk bij het Bunckmanplein beeldt toneelvereniging De Voortse Lelie vrijdag het kerstverhaal uit met een levende kerststal, met behalve Jozef, Maria en het pasgeboren kind een kameel en schapen.

Muziekvereniging Crescendo treedt vrijdag tussen 15.30 en 18.00 uur op het horecaplein op. Maar er zit meer muziek in de kerstmarkt. Zo verspreiden zich tussen 17.00 en 21.00 uur ´zingende kerstmannen´ in het winkelcentrum. Voor de kinderen staan bij Lounge 3 op het Bunckmanplein een knutseltent en een draaimolen.

COMITÉ De toegang en het parkeren zijn tijdens de kerstmarkt gratis. Parkeren kan op het Smidsplein, het oranjeterrein aan de Roelenengweg, op de parkeerplaatsen bij de Molenweg en de Bakkersweg en aan het einde van de Wheemstraat. De kerstmarkt is een van de activiteiten van het Comité Centrumondernemers van de OVV, waarin naast Mark van Beek, Adriëlle Brink van Lounge 3 en Stix, Anton Kooiman van Phonehouse, Robert Batenburg van Bruna en Roland Hartkamp van Hubo XL zitting hebben.

Om de winkelsluiting op zondag enigszins te compenseren, zijn de winkels in het centrum zaterdag 23 december langer open, tot 18.00 uur.