• Jeroen van de Craats

    Nanette de Jong Fotografie

Keuken uitgezocht? Dit is de reden waarom de levering nog even duurt

Advertorial

BARNEVELD Dit wordt 'm: uw droomkeuken! U kunt niet wachten om lekker te gaan koken en met vrienden urenlang te tafelen. Toch moet u nog even geduld hebben. Jeroen van de Craats, orderspecialist van Van Ginkel Keukens legt uit waarom.

De levertijd van een keuken bedraagt gemiddeld twaalf weken. Dat komt vooral doordat we al snel te maken hebben met minimaal zeven verschillende leveranciers. Kranen en apparatuur kunnen vaak direct vanuit voorraad worden geleverd, maar keukenkasten en -bladen worden voor de meeste keukens op maat worden gemaakt. En dat kost tijd.

LOSSE ONDERDELEN Als orderverwerker is het mijn taak om ervoor te zorgen dat alle benodigde onderdelen worden besteld en tijdig worden geleverd. Mijn favoriete product om te bestellen is de Bachman Twist, een inbouwstopcontact voor in het keukenblad. Heel mooi qua design en het werkt fantastisch. Maar natuurlijk bestel ik ook andere producten met veel plezier.

INMETEN De juiste onderdelen bestellen is cruciaal, maar het geheim van een kwaliteitskeuken schuilt zeker ook in het voortraject. Voordat we de onderdelen bestellen, komen we altijd even langs om de situatie ter plekke te beoordelen. We controleren daarbij niet alleen de afmetingen, maar letten bijvoorbeeld ook op het leidingwerk en de stroomvoorziening. Kan de keuken zomaar worden geplaatst of zijn er aanpassingen nodig? Ook eventuele andere problemen proberen we vooraf te tackelen. Bijvoorbeeld dat nu nog verscholen stukje niet gespoten plafond, dat in de nieuwe situatie zichtbaar wordt.

BESTELLEN Zodra het ontwerp helemaal definitief is, bestellen we de onderdelen. Een deel van dat proces verloopt al automatisch, maar het blijft toch mensenwerk. Bij iedere bestelling zijn in principe altijd twee medewerkers van Van Ginkel Keukens betrokken. De één bestelt en de andere doet een extra check. Op deze manier doen we er alles aan om foutjes te voorkomen.

LEVERING Ongeveer twee weken voor de afgesproken plaatsingsdatum komen alle onderdelen binnen. Mocht er nog wat ontbreken, dan hebben we nog twee weken om dit op te lossen. Daar doen we alles aan, want afspraak is bij ons afspraak. Kort voor de plaatsingsdatum levert onze transporteur alle onderdelen thuis bij u af. En dan beginnen mijn collega's aan de allermooiste klus: de keuken plaatsen.

EEN PLAATJE Het is iedere keer weer super om te zien hoe al die losse onderdelen samenkomen in een stijlvolle keuken! Gelukkig maken ze altijd even een foto van het eindresultaat, want daar ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar.

Aangeboden door van Van Ginkel Keukens in Barneveld