• Van Veluw
  • Van Veluw

Kleinzoons nemen transportbedrijf over

TERSCHUUR Dirk-Jan (31) en Renger (29) Hazeleger uit Barneveld nemen per 1 januari Internationaal Transportbedrijf van Veluw VOF over van hun grootouders Renger (78) en Jannie (73) van Veluw. De nieuwe eigenaren zijn al jaren betrokken bij de onderneming, die na 57 jaar in andere handen komt.

Het bedrijf, gevestigd aan de Stoutenburgerweg in Terschuur, rijdt dagelijks met 23 auto´s over de Europese wegen. De onderneming heeft 29 medewerkers. Na de overname verandert de naam in Internationaal Transport van Veluw B.V.

,,De oorsprong van het bedrijf gaat terug naar 1960 toen Renger van Veluw het turf en kolenbedrijf van zijn vader overnam, destijds nog gevestigd in Hooglanderveen. Al snel werd er een eerste auto aangeschaft, een Chevrolet. Vóór die tijd ging het transport nog met paard en wagen. Tevens werd het assortiment met olie en gas uitgebreid, omdat deze brandstoffen sterk in opkomst waren. In 1991 is het bedrijf verhuisd naar Terschuur en waren er inmiddels al zeven vrachtwagens actief in het transport. De olie en kolenhandel is daarna langzaamaan afgebouwd omdat bijna iedereen werd aangesloten op het aardgasnetwerk.´´