• ...
  • ...
  • ...
  • ...

Kleurrijke route langs vijftig Barneveldse etalages

BARNEVELD Opnieuw hebben kunstenaars en lokale ondernemers de krachten gebundeld voor de derde editie van Kunstetalages Barneveld. Afgelopen zaterdag werd het evenement, dat tot en met zaterdag 26 januari duurt, feestelijk geopend bij Ward´s Art op het Dijkje in Barneveld. In totaal zijn er bij vijftig etalages in het centrum van Barneveld werken te zien van lokale kunstenaars. Het gaat om schilderijen, maar ook om foto´s, houtskooltekeningen en ga zo maar door. Het aanbod is zeer gevarieerd,

Het publiek en een vakjury kunnen de komende weken stemmen op de mooiste etalage. Vragen die daarbij gesteld kunnen worden, zijn: welke etalage verbaast door zijn unieke uitstraling? Waar zijn kunstwerk en producten het mooiste gecombineerd?

De winnende kunstenaar ontvangt een maand exposeren bij Ward's Art. De winnende ondernemer ontvangt de 'mooiste etalage' wisselkip . Ook onder de inzenders uit het publiek wordt een superkip verloot.

Ook aan het jonge publiek is gedacht. Voor hen zijn letters in de etalages gelegd, die samen een slagzin vormen. Onder de goede inzenders wordt een kunstworkshop voor de hele klas verloot..

De route is vanaf begin januari af te halen bij Ward's Art, Dijkje 5 in Barneveld en bij alle deelnemende ondernemers.

Het deelnemersveld is zeer gevarieerd. Veruit de jongste deelnemer is de 11-jarige Ivo van Maanen. Hij heeft les gehad van Willem Grift en is met de daar geleerde technieken zelf aan het werk gegaan. Zijn schilderij is te vinden bij Body Brand Ten Cate aan de Haanschotenstraat.

Alle deelnemende winkels zijn te herkennen aan een poster van Kunstetalages Barneveld.