Krb. helpt bedrijven met hun visie

Advertorial

BARNEVELD Ondernemers helpen om hun visie verder te ontwikkelen én naar buiten te brengen: het is een belangrijk doel van het Barneveldse communicatiebureau krb. communicatie. Daarnaast is het een instrument dat vooral in deze tijd, waarin marketing en communicatie belangrijker lijken dan ooit, bedrijven helpt zich te profileren.

,,Het is essentieel om naast het product of de diensten van een bedrijf ook de toegevoegde waarde ervan naar buiten te brengen", vertelt eigenaar Kees Vlot. ,,Wat voegt deze ondernemer toe aan de sector? En ook: wat is zijn visie op wat er in die sector gaande is?" 

VISIE

Een proactieve houding op dat gebied is iets dat met name bij MKB'ers vaak ontbreekt, merkt Vlot. ,,Vooral bij grote organisaties is sprake van merkontwikkeling en het naar buiten brengen van een visie. Ook voor kleinere bedrijven kan dit helpen om zowel bestaande klanten te binden als nieuwe klanten te werven." Om die visie naar buiten te brengen, is het nuttig om het bedrijf bij de pers voor het voetlicht te brengen. ,,Bedrijven kunnen zich op voorhand laten horen in het maatschappelijk debat om zo meer waardering te krijgen", licht Vlot toe.

SPECIALITEIT

Zo valt het de vakmensen van krb. communicatie op dat veel ondernemers hun bedrijf niet of slechts op een bescheiden manier naar buiten brengen. Vlot: ,,Wij komen veel gepassioneerde, gedreven ondernemers tegen die hun ontwikkelingen en innovaties goed weten te verwoorden. Met onze jarenlange ervaring helpen wij hen deze visie te verwoorden en te delen met het grote publiek . PR, publiciteit, media en persrelaties: dat is van oudsher onze specialiteit." Om deze specialiteit nog meer tot zijn recht te laten komen, maakt krb. gebruik van een intelligent systeem. ,,Eerst luisteren we de pers uit: wat is er in het nieuws verschenen over deze onderneming, de branche of de thematiek waarmee zij zich bezig houden? Vervolgens borduren we daarop door. We schrijven persberichten, selecteren de relevante media en monitoren het proces."

MARKETING

Naast hulp op dit gebied, geven de specialisten van krb. communicatie marketingadvies en werken zij marketingplannen uit.

Vlot: ,,Deels zijn we consultants, maar we managen ook de uitvoering van de plannen. Vaak ook inclusief de bijpassende set communicatiemiddelen die we in het marketingplan gaan inzetten. Zo is het bureau geheel gericht op maatwerk. ,,Er zijn zelfs klanten die tevreden zijn met hun huidige reclamebureau en met ons zijn gaan samenwerken om er een inhoudelijke strategie aan toe te voegen. 

[Ga voor meer informatie naar www.krbcommunicatie.nl.