• Gemeente Barneveld

Landelijk congres komt naar Barneveld

BARNEVELD De gemeente Barneveld is zaterdag 12 oktober de organisator van het tweede landelijk congres over buurtpreventie. Het vindt plaats in kasteel De Schaffelaar. Alle gemeenten worden uitgenodigd om op die dag, in de Week van de Veiligheid, naar Barneveld te komen. Vorig jaar vond het congres in Lansingerland plaats.

Tijdens dat eerste congres kwamen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals burgerparticipatie, technische en maatschappelijke trends, WhatsApp Buurtpreventie, VeiligeBuurt, WaakSamen en Buurtpreventie Plus. Namens de gemeente Barneveld waren Ruben Karrenbeld (de coördinator van Veilig De Burgt) en René Oosterom (coördinator van Veilig Veller) aanwezig.

Bij de afsluiting van het eerste landelijk congres werd de vraag gesteld welke gemeente in 2019 het congres zou willen organiseren. Karrenbeld en Oosterom meldden zich spontaan en sloten het plan kort met de gemeente Barneveld. ,,Burgemeester Van Dijk, verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid, en het team Veiligheid, Vergunningen en Toezicht van de gemeente Barneveld waren erg enthousiast over het plan en zegden direct hun medewerking toe. De komende tijd gebruiken we om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Uiteraard zullen we tijdens het congres laten zien op welke manier we in de gemeente Barneveld, samen met zoveel inwoners, ons inzetten voor een veilige en fijne woon- en leefomgeving", aldus René Oosterom.