• .

Leijenhorst neemt fietsenzaak Gert Morren over

Advertorial

VOORTHUIZEN Na meer dan een halve eeuw sluit Gert Morren de deuren van zijn fietsenwinkel. Vanaf 1 maart is zijn bedrijf onderdeel van Leijenhorst 2wielers aan de Apeldoornsestraat 35 in Voorthuizen. Wel zal Morren nog twee dagen per week het team van Leijenhorst blijven ondersteunen.

„Een bijzonder moment", zegt Erik van Leijenhorst die zelf zeven jaar in het dorp werkt. „Ons team wordt versterkt met een ondernemer die een schat aan ervaring meebrengt. Gert heeft veel trouwe klanten en ik hoop dat die zich snel bij ons thuis zullen voelen. Met de overname hebben we ook het topmerk RIH-fietsen overgenomen. We verzorgen daarvan de verkoop, de service en de software-updates."

Morren, ruim vijftig jaar fietsenmaker in Voorthuizen, is blij dat hij op deze wijze zijn zaak kan overdragen. „Dit is een passende oplossing. Er waren wel wat kandidaten die belangstelling hadden voor mijn bedrijf, maar dat liep op niets uit. Voor mij betekent dit een boeiende uitdaging."

KALMTE EN RUST

Van Leijenhorst benadrukt dat de overname er niet op is gericht om de bedrijfscapaciteit uit te breiden, maar vooral om een ‚goed gesmeerde fietsenwinkel' te realiseren. „Uit ervaring weten we dat de combinatie van oudere en jongere medewerkers in een team fantastisch werkt. Als de druk in de zomer soms extreem hoog ligt, weten juist de ouderen de broodnodige rust te bewaren. Met de komst van Gert hopen we in de zomerperiode onze openingstijden te kunnen verruimen. Van 1 april tot en met 1 oktober zijn we voortaan iedere maandag van een tot zes uur geopend."

GARDEREN

Hoewel Garderen vooral in de zomermaanden druk door wielrijdende toeristen wordt bezocht, ontbeert het dorp een fietsenmaker. Daarom zal Leijenhorst2wielers de bezorgservice van fietsen naar Garderen uitbreiden.

Die klus neemt Morren, inwoner van het dorp, voor zijn rekening. „Zo blijf ik bezig. Anders zou ik maar zeven dagen bij huis lopen", zegt hij lachend. „Wel heb nu eindelijk tijd voor andere dingen. Een keertje naar de markt in Putten bijvoorbeeld. Of gewoon een eindje fietsen. Stoppen met de winkel, daar was mijn vrouw ook wel aan toe."

LEEGVERKOOP

Bij Morren Tweewielercentrum aan de Hoofdstraat 146 in Voorthuizen zal in de week van 19 tot en met zaterdag 24 februari een totale leegverkoop worden gehouden. Alles gaat weg, met aantrekkelijke kortingen. Ook zal er de gelegenheid zijn Gert en Metty Morren de hand te schudden. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd, beloven Morren en Leijenhorst.

Apeldoornsestraat 35, Voorthuizen

www.leijenhorst2wielers.nl