• Immanuel en Marjolein Livestro.

    I.Live

Livestro mag jaar lang geen uitvaarten verzorgen in gemeente Barneveld

VOORTHUIZEN De Voorthuizense uitvaartondernemer Immanuel Livestro mag tot 1 maart 2019 geen uitvaarten begeleiden in de gemeente Barneveld. Aanleiding is een conflict met Monuta.

Uitvaartonderneming Monuta legde Livestro een nieuw franchisecontract voor. Volgens de Voorthuizenaar stonden daarin voorwaarden die zijn positie verslechterden. Livestro voelde zich voor het blok gezet en spande daarom begin deze maand een kort geding aan bij de rechtbank in Utrecht. Inzet was het van tafel krijgen van een clausule in zijn huidige contract dat bij het onderbreken van de overeenkomst hij een jaar lang niet in zijn werkgebied - de gemeente Barneveld - mag werken. ,,De rechter stelde mij op woensdag 14 maart in het ongelijk, met mijn advocaat beraden wij ons er nog op om in hoger beroep te gaan'', aldus Livestro, die het bedrijf samen runt met zijn vrouw Marjolein.

AMERSFOORT In de tussentijd is zijn kantoor van Voorthuizen naar Amersfoort verhuisd en heeft Livestro besloten zich aan de afspraak in zijn oude contract te houden. Dat betekent dat de uitvaartleider tot 1 maart volgend jaar geen uitvaarten mag begeleiden in de gemeente Barneveld. 

TERUGKEER Livestro is vastberaden om na 1 maart 2019 weer volop aan de gang te gaan in de gemeente Barneveld waar hij de afgelopen zeven jaar werkte. ,,Ik was tot op heden zelfstandige onder de vlag van Monuta, dat is nu voorbij. Ik heb intussen een eigen bedrijf met personeel opgebouwd. Met een geheel eigen stijl waarin persoonlijk contact en betrokkenheid bovenaan staan.''

Het nieuwe, tijdelijke onderkomen van Livestro Uitvaartzorg is gevestigd aan het Smallepad 32 in Amersfoort.