• Grote kans dat chiropractie je kan helpen.

    Collins

Maak kennis met chiropractie

Advertorial

BARNEVELD Het kan best spannend zijn om voor het eerst binnen te stappen bij een chiropractor. Bij Collins Chiropractie maken ze het je graag zo makkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door rugscreening- of hoofdpijndagen te organiseren. Zo maak je op een laagdrempelige manier kennis met de chiropractoren die hier werken.

Want grote kans dat chiropractie je kan helpen! Pijnklachten aan de rug, uitstralingspijn of hoofdpijn? Zwangerschapsklachten? Chiropractie is een oplossing voor jong en oud en de behandeling wordt specifiek aangepast aan de behoefte van iedere cliënt, vertelt Ryan Collins. In de behandeling staat het zenuwstelsel en de wervelkolom centraal. In de praktijk ziet Ryan dat een vast- of scheefzittende wervel veel klachten kan veroorzaken. Zenuwen raken bekneld, waardoor er pijn kan ontstaan. ,,Wat wij als chiropractoren doen is gericht en gedoseerd druk uitoefenen op de gewrichten. Zo wordt het probleem bij de kern aangepakt."

Chiropractie richt zich dus op de wervelkolom en het zenuwstelsel. Zenuwimpulsen lopen vanuit de hersenen, via de wervelkolom, naar de rest van het lichaam. Wanneer een blokkade optreedt, komen de zenuwimpulsen niet goed door en kunnen klachten ontstaan. ,,Wij corrigeren de blokkades, zodat het lichaam de kans krijgt zichzelf te herstellen.

MASSAGE Vaak gaan de klachten vergezeld met spierproblemen. Daarom heeft Collins Chiropractie sinds kort ook een masseur in dienst. "Massagetherapie en chiropractie zorgen los van elkaar voor hele goede resultaten, maar kunnen elkaar ook versterken", legt Ryan Collins uit. "Regelmatige massages zijn goed voor de doorbloeding van het weefsel en spieren. Afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd en voedingsstoffen worden beter opgenomen. Massages werken ontspannend en kunnen spierspanning, verkrampingen, stijfheid en vermoeidheid verhelpen."

PREVENTIE Preventie is een belangrijk speerpunt voor Collins. "Eigenlijk moet je een bezoek aan de chiropractor vergelijken met een controle bij de tandarts. Met preventieve controles van je wervelkolom voorkom je pijnklachten aan je rug, nek of hoofd. Ook voor kinderen is dit aan te bevelen. Tijdens het spelen vallen ze geregeld en krijgt de wervelkolom veel te verduren."

RUGSCREENINGSDAG
Heb je regelmatig last van rugklachten, nekpijn, uitstralingspijn of hoofdpijn en ben je benieuwd wat de chiropractor voor jou kan doen? Collins Chiropractie organiseert regelmatig rugscreeningsdagen.
De eerstvolgende staat gepland op 9 juni. Schrijf je online in voor een vrijblijvende afspraak.

Collins Chiropractie Churchillstraat 48, Barneveld Tel. 0342 – 49 20 29
info@collins-chiropractie.nl
www.collins-chiropractie.nl