• Villa Varia

'Mijn Zaakje' verkast naar Villa Varia

BARNEVELD ,,Vanwege succes gaan we deze verhuizing doorvoeren." Dat zegt bedrijfsleider Ron van Bruggen over het overhevelen van 'Mijn Zaakje' naar 'Villa Varia'. De winkel waar particulieren en ondernemers hun eigen gebruikte of nieuwe spullen kunnen verkopen, was al onderdeel van het warenhuis, maar beschikt over een eigen ingang aan de Pastoor Gowthorpestraat 3. met ingang van volgende maand verhuist 'Mijn Zaakje' naar de eerste verdieping van Villa Varia aan het Torenplein.

Bijna een jaar geleden introduceerde Van Bruggen 'Mijn Zaakje'. Iedereen die eigen spullen wil verkopen, kan via dit adres één of meer houten stellingkasten huren en deze vullen met eigen tweedehands, zelfgemaakte en/of ingekochte artikelen. De verkoop wordt verzorgd door het personeel van Van Bruggen. Het bleek een schot in de roos, zo geeft de bedrijfsleider aan. ,,In dat pandje, dat dus een eigen ingang heeft, beschikken we over een oppervlakte van zo'n 125 vierkante meter, maar dat is inmiddels veel te klein geworden. Om die reden verplaatsen we dat naar de eerste verdieping van Villa Varia, waar zo'n 500 vierkante meter beschikbaar is."

Het succes heeft volgens hem te maken met 'negatieve ervaringen' op verkoopsites als Marktplaats.nl. ,,Ik hoor steeds meer mensen klagen over oplichting of het feit dat kopers hun goederen niet af komen halen. Dit concept is een alternatief, om op een andere manier tweedehands spullen te verkopen." Vanaf 2 oktober is de verhuizing van Mijn Zaakje een feit. Wat er na 1 oktober met de winkelruimte aan de Pastoor Gowthorpestraat 3 gaat gebeuren, is nog niet bekend.