• Renovatie van een keuken kan in vele opzichten aantrekkelijk zijn, zegt Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers.

    Robin Hazeleger

Na renovatie oogt de keuken als nieuw

BARNEVELD Is de keuken aan vervanging toe? Heeft de apparatuur zijn beste tijd gehad? Dan zijn er twee mogelijkheden: een nieuwe keuken of renovatie. Dat laatste heeft tal van voordelen. Niet alleen is het een stuk goedkoper, ook vergt die aanpak minder hak- en breekwerk en kan het vaak sneller worden gerealiseerd.

„In veel gevallen mankeert er nauwelijks iets aan de basis van de keuken", zegt Marcel Uleman van De Keukenvernieuwers. „Met een paar ingrepen kunnen we de keuken een nieuwe uitstraling geven en voorzien van de modernste apparatuur." Als voorbeeld noemt hij de vervanging van het werkblad en van scheefhangende of klemmende deurtjes. Ook kan er behoefte zijn aan meer kastruimte. Soms hoeft alleen de kookplaat of de afzuigkap plaats te maken voor nieuwe apparatuur. „Dan is het niet nodig om daarvoor de hele keuken te slopen. Renovatie biedt een uitstekend alternatief."

RENOVATIE ALS ALTERNATIEF „Behalve dat het minder ingrijpend is, is het ook voordeliger doordat de goede onderdelen van de keuken intact blijven", licht Marcel toe. „Zo blijven meestal de oude leidingen bestaan en hoeft het tegelwerk niet te worden vernieuwd. Vaak kan ik volstaan met het vernieuwen van de deurtjes en het installeren van nieuwe apparatuur."

Marcel benadrukt dat hij en zijn 35 collega's, verspreid over het land, hun werkwijze graag overzichtelijk houden. „Eerst breng ik de wensen in kaart en vertel ik welke mogelijkheden er zijn. Bij De Keukenvernieuwers hebben we geen showrooms, maar we kunnen aan de hand van uitgebreide documentatie wel alles laten zien. Onze collectie is toegespitst op keukenrenovatie van alle merken."

Zodra duidelijk is wat er moet gebeuren, maakt Marcel vaak al dezelfde dag een vrijblijvende offerte met een een gedetailleerde opgave van de kosten. In een plan van aanpak staan de werkzaamheden omschreven. Daarnaast spreekt hij een datum af en geeft hij aan wanneer bestelde materialen worden geleverd.

„Over het algemeen heb ik één of twee dagen nodig om de klus te klaren", geeft Marcel aan. Daar blijft het niet bij. Mocht er onverhoopt iets niet in orde zijn dan komt hij dat zo snel mogelijk verhelpen. „Ik heb 25 jaar ervaring als installateur van keukens, waarvan de laatste 8 jaar via De Keukenvernieuwers. Tevreden klanten geven mij de grootste voldoening van mijn werk."

www.dekeukenvernieuwers.nl