• Wikipedia

Natuurkenner Nico de Haan opent nieuwe afdeling Intratuin

BARNEVELD Natuurkenner Nico de Haan, bekend van radio en televisie, verzorgt zaterdag vanaf 13.00 uur informatieve sessies bij Intratuin Barneveld. Het centrale thema: het leven in de tuin.

Aanleiding voor zijn komst is de opening van de nieuwe afdeling 'Leven in de Tuin'. Een afdeling die bedacht is om volwassenen en kinderen te laten zien hoe leuk en belangrijk planten, dieren en water in de tuin zijn, legt eigenaar Ton Uljee van Intratuin Barneveld uit. ,,We willen mensen inspireren en laten ontdekken wat er op dat gebied mogelijk is en hoe ze daarmee in hun eigen tuin aan de slag kunnen gaan."

Deze afdeling is volgens Intratuin tot stand gekomen in samenwerking met onder meer de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, De Vlinderstichting en Vogelbescherming Nederland. ,,Op allerlei niveaus zie je een sterke hang naar een puur en natuurlijk leven. Steeds meer mensen willen dat óók in hun tuin. Men wil daar de natuur weer zien en voelen: met een rijk bodem- en plantenleven en een thuishaven voor vogels, vlinders en insecten. De particuliere natuurtuin is voor deze organisaties de sleutel naar het in stand houden van hun vliegende achterban.''

Bezoekers van de nieuwe afdeling kunnen onder meer vlinderlokkende planten, insectenhotels en kikkervisjes bewonderen. De vlindertuin is de blikvanger. Uljee: ,,We hebben vlinders is alle soorten en maten en natuurlijk zijn er ook cocons waarin rupsen zich ontpoppen. Geweldig om te zien hoe de natuur haar werk doet."