• Hans-Lukas Zuurman

Nieuwe indoorspeeltuin Voorthuizen opent half februari

VOORTHUIZEN Het nieuwe indoorspeelparadijs Monkey Town aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen opent half februari de deuren. Dat meldt initiatiefnemer Sal Noorzad. ,,De komende weken wordt het pand ingericht en vinden de laatste werkzaamheden plaats."

Door Wouter van Dijk

De opening staat nu gepland op donderdag 12 februari. ,,We realiseren hier een binnenspeeltuin in een soort oerwoudsetting", zegt Noorzad. ,,Compleet met diverse glijbanen, klim- en klautertoestellen en wiebelbruggen." De speeltuin bevat daarnaast ook onder meer een rodelbaan, ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens. ,,Dat alles in het oerwoudthema, met allerlei dieren en een bewegende dinosaurus. We richten ons specifiek op jeugd tot ongeveer twaalf jaar oud. We richten ons met name op kinderfeestjes."

KINDERDISCO

Naast de speeltuin komt er in het pand ook een evenementenruimte en een kinderdisco. ,,De evenementenruimte is straks ook af te huren voor bijeenkomsten of bijvoorbeeld voor Oud-Hollandse spelletjes of boogschieten", zegt Noorzad. ,,Te denken valt ook aan bedrijfsuitjes."

Monkey Town krijgt ook een horeca-afdeling. ,,Meer voor snacks en kleine hapjes", zegt Noorzad. ,,In combinatie met het naastgelegen restaurant De Voortse Herberg gaan we nadenken over speel- en dinerarrangementen." In eerste instantie is Monkey Town geopend van woensdag tot en met zondag, in de schoolvakanties is de speeltuin zeven dagen per week geopend.

SPORTCENTRUM

Monkey Town bevindt zich in het nieuwgebouwde pand op de plek waar in december 2012 het sportcentrum Bellevue afbrandde. Ook het sportcentrum keert terug, op de begane grond. Dit vernieuwde sportcentrum opent vanaf maandag 2 februari de deuren. ,,Voorafgaand houden we zaterdag 31 januari een open dag voor alle belangstellenden", zegt eigenaar Jan van Beek. ,,Tijdens deze dag kan iedereen zien wat we in huis hebben en zijn instructeurs aanwezig om uitleg te geven." Het sportcentrum biedt naar eigen zeggen veel op het gebied van sport, fitness en wellness. Naast fitness is er vooral ruimte voor sauna's, zonnenbanken en fysiotherapie, maar ook voor groepslessen en kindersporten. Van Beek: ,,Mogelijk kunnen sportcentrum en speeltuin elkaar in de toekomst versterken door bepaalde activiteiten te combineren. Daar gaan we over nadenken."

De open dag in Bellevue wordt zaterdag gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.