Nieuwjaarsfeest Hoefslag terug van weggeweest

BARNEVELD Na een onderbreking van enkele jaren is het weer mogelijk: het nieuwe jaar feestend beginnen in het Hoefslag in Barneveld.

,,We gaan een geweldig feestje bouwen, net als vroeger´´, zegt Herman Blokland, eigenaar van het Hoefslag. Hij organiseert het nieuwjaarsfeest samen met zijn zoon Thom (18).

TRADITIE Tot 2012 was het Hoefslag aan de Wencopperweg steevast de plek waar honderden Barnevelders, Voorthuizenaren en andere gasten het nieuwe jaar feestend begonnen. ,,Na een paar jaar zonder nieuwjaarsfeest hebben we er veel zin in om de traditie voort te zetten. Het wordt een knalfeest met goede muziek, veel gezelligheid, lekkere drankjes en een spetterende lichtshow. En de locatie gaan we uiteraard sfeervol aankleden.´´

VANAF 18 JAAR Het feest is toegankelijk vanaf 18 jaar. ,,In het verleden stelden we de grens altijd bij 21 jaar, maar dat doen we nu bewust niet´´, zegt Blokland. ,,Aan mijn eigen zoon heb ik vorig jaar gemerkt dat er voor 18-jarigen in Barneveld en Voorthuizen weinig te doen was met oud en nieuw. Daarin gaan wij verandering brengen.´´

Het feest vindt vrijdag 1 januari plaats van 1.00 tot 5.00 uur. ,,Gasten krijgen bij binnenkomst een glas met feestelijke bubbels.'' Het nieuwjaarsfeest is all-inclusive, (sterke) dranken zijn dus bij de prijs inbegrepen.

Kaarten kosten 45 euro in de voorverkoop (tot 1 december). Daarna zijn ze, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar voor 55 euro. Kaarten zijn telefonisch te bestellen via 06-53742153. Ze zijn ook te koop bij Primera, Jan van Schaffelaarstraat 64 in Barneveld en de Bruna aan de Van den Berglaan 2b in Voorthuizen.