• Omoda

Omoda opent outletwinkel in Barneveld

BARNEVELD Het winkelcentrum van Barneveld wordt uitgebreid met een nieuwe schoenenwinkel. Het Zeeuwse schoenenbedrijf Omoda opent donderdag een outletwinkel aan de Langstraat 61. In dit pand was eerder de Op=Op Voordeelshop gevestigd, dat afgelopen voorjaar naar de Langstraat 20 verhuisde.

Omoda is een familiebedrijf dat met haar hoofdkantoor in Zierikzee zetelt. Het schoenenbedrijf beschikt over ruim twintig winkels in Nederland. ,,We zijn begonnen in Zeeland, daar kwamen plaatsen in Noord-Brabant en Zuid-Holland bij. Langzamerhand gaan we nu de rest van het land in", meldt rayonmanager Giselle Jansen. Zo is er al een Omoda-winkel geopend in Amersfoort. ,,Barneveld ligt natuurlijk niet ver van Amersfoort vandaan, maar het is een mooi dorp waar we een goede locatie konden bemachtigen. Vandaar dat we nu ook hier opengaan. Bovendien doen we het goed in grote dorpen en kleinere steden."

In eerste instantie wordt de winkel in de Langstraat ingericht als een zogenoemde 'outlet'. Naar verwachting wordt de winkel later omgebouwd tot een volwaardige winkel voor dames, heren- en kinderschoenen. Die werkwijze is in andere dorpen en steden in elk geval gehanteerd. ,,Passen wij bij het publiek van Barneveld en andersom; er moet natuurlijk een match zijn. Als het van beide kanten bevalt, maken we er inderdaad een volledige winkel van", belooft Jansen.