• Rekeningen staan lang open, omdat ondernemers het volgens Martina Stronkhorst lastig vinden er achteraan te bellen.

    Cees van Dijk

'Ondernemers laten geld liggen'

Advertorial

BARNEVELD Bedrijven zitten onvoldoende achter hun openstaande facturen aan. Dat kost de ondernemers geld, stelt Martina Stronkhorst van Mareba administratieve ondersteuning. Vijf jaar geleden begon zij voor zichzelf. Nu verzorgt zij de financiële administratie voor ondernemingen in een ruime kring rond Barneveld. Volgens Martina worden betalingstermijnen vaak overschreden.

Rekeningen staan lang open, omdat ondernemers het lastig vinden er achteraan te bellen, zegt Martina. „Daarom doe ik dat voor ze, want ik vind het een deel van mijn werk om de financiële administratie op orde te houden. Ontstaan er betalingsproblemen dan probeer ik een oplossing te vinden."

Met meer dan 25 jaar ervaring in verschillende financieel administratieve functies startte Martina in 2013 haar eigen bedrijf. „Tijdens het dieptepunt van de financiële crisis raakte ik mijn baan kwijt. Nu of nooit, dacht ik en ik begon voor mezelf. Al snel had ik een aantal klanten, vooral ZZP'ers en MKB-bedrijven tot maximaal ongeveer vijftig medewerkers."

PROBLEMEN OPLOSSEN Duidelijk is dat Martina zich met haar huidige activiteiten als een vis in het water voelt. „Vooral de afwisseling spreekt me aan. Dat past ook bij me. Ik ben flexibel en kan gemakkelijk inspelen op wisselende omstandigheden. Soms werk ik op afstand, maar ik ga ook graag op locatie aan de slag. Me name het persoonlijk contact vind ik prettig. Vooral interimklussen zou ik wel meer willen doen." Problemen oplossen. Daar draait het volgens Martina om. „Ondernemers willen ondernemen en moeten zich niet druk hoeven te maken om de financiële administratie. Die zorg neem ik dus uit handen. Ik maak alles in orde voor de accountant. Als het nodig is, zet ik een compleet nieuwe structuur voor de administratie op."

Flexibiliteit en pragmatisme ziet Martina als twee van haar belangrijkste eigenschappen. „Dat moet ook wel als je wilt werken zoals ik", zegt ze. „Soms ben ik voor langere tijd bij een bedrijf, een andere keer vul ik een tijdelijke leemte op. Zoiets lukt alleen door strakke planning. En ik pas me gemakkelijk aan." Werk je met cijfers dan moet je punctueel zijn, vindt Martina. „Bovendien ben ik kritisch en niet snel tevreden. Toen mijn nieuwe website werd gemaakt, heb ik me er tot in detail mee bemoeid", zegt ze lachend. „Maar hij is onlangs de lucht in gegaan en precies zo geworden als mij voor ogen stond."

www.mareba.nl