• Kees Ruggenberg van Eijgelaar Natuursteen vindt dat nabestaanden in alle rust een passend grafmonument moeten kunnen kiezen.

    Cees van Dijk

'Op gepaste wijze omgaan met emoties'

Advertorial

BARNEVELD Kiezen van een passend grafmonument is een ingrijpende beslissing die de nabestaanden in alle rust moeten kunnen nemen, vindt Kees Ruggenberg, vestigingsmanager van Eijgelaar Natuursteen en Art Emotions in Barneveld. „Onze steenhouwerij in Kampen bestaat al meer dan 150 jaar en dat is niet voor niks", zegt hij.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING Gepast omgaan met emoties en vakkundig advies geven ziet Ruggenberg als de belangrijkste onderdelen van zijn dagelijkse werk. Zo vindt hij het volstrekt ongepast om een beslissing te forceren. Juist niet, benadrukt hij. „Daar wij grafmonumenten in natuursteen bieden in combinaties met bijvoorbeeld RVS, brons, aluminium, versteend hout, teakhout of glas, hecht ik niet alleen aan persoonlijk begeleiding, ook moeten de mensen rustig kunnen nadenken over de mogelijkheden."

VRIJBLIJVEND ADVIES Vooral door die indrukwekkende verscheidenheid neemt Ruggenberg zonder uitzondering volop tijd voor advies. „Naast een scala aan grafmonumenten zijn er ook tal van accessoires als vazen, graflantaarns en boekjes waaruit val te kiezen. Ook zijn er realistische gravures van een foto, teksten in eigen handschrift, met glas ingelegde figuren, porseleinen foto's of grafornamenten uitgehakt in natuursteen".

Bij Eijgelaar Natuursteen is dat advies altijd vrijblijvend. Ook aan de documentatie zijn geen kosten verbonden. „Op basis van de wensen maak ik een gedetailleerd voorstel, inclusief tekening en offerte. Dat kunnen de mensen in alle rust beoordelen. Pas als zij een keuze hebben gemaakt gaan wij het monument maken."

GARANTIE Alle zorgen uit handen nemen, vindt Ruggenberg belangrijk. Net als duidelijkheid over de prijs en de voorwaarden. Daarom regelt hij ook de vergunningen, verzorgt het bedrijf de plaatsing en, als dat wordt gewenst, het onderhoud van het grafmonument. Daarnaast biedt Eijgelaar Natuursteen vijfentwintig jaar garantie op grafmonumenten van graniet of kwartsiet en tien jaar op grafmonumenten van marmer, hardsteen, glas, brons, aluminium, RVS of teakhout. Eijgelaar Natuursteen beschikt over het Keurmerk Natuursteen en is aangesloten bij de branchevereniging Algemene Nederlandse Bond van Natuursteenbedrijven.

www.eijgelaar.nl