Op gezonde manier afvallen'

BARNEVELD Gewichtsconsulent Petra Kruit is een eigen praktijk gestart aan de Vogelwikke in Barneveld.

,,Bij 'Goed voor jou' ligt de nadruk op gezond afvallen zonder dure afslankmiddelen'', legt Petra Kruit uit. Ook beantwoordt ze voedingsvraagstukken. Volgens de Barneveldse wordt de begeleiding ,,veelal gedeeltelijk vergoed'' door de zorgverzekeraar. 'Goed voor jou' is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Ook kinderen kunnen bij Kruit terecht. Ze is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met gewichts- en eetproblemen.

,,Een analyse van de huidige voedingsgewoontes is het startpunt van het traject, legt de Barneveldse uit. De gewichtsconsulent van Goed voor jou hecht veel waarde aan gezond eten, voldoende beweging en coachen richting gewenst eetgedrag. Een wonderdieet legt ze naar eigen zeggen niet op.

BGN-erkende gewichtsconsulenten werken niet met afslankmiddelen of maaltijdvervangers. ,,Dit soort producten leidt misschien even tot gewichtsverlies, maar zorgt vaak ook voor een jojo-effect als mensen ermee stoppen. Stapsgewijs de leefstijl aanpassen is het devies, daar hebben lichaam en geest het meest baat bij.''

Meer informatie via www.goed-voor-jou.nl of 06-10202381.