• Eigen foto

Open dagen bij Van Roekel Reclame

KOOTWIJKERBROEK Van Roekel Reclame bestaat 12,5 jaar. Dat is niet alleen een moment voor een feestje, maar ook een kans om een kijkje te nemen achter de schermen van het bedrijf.

Grondlegger Huib van Roekel begon zijn werkzame leven in de bouw. Toen hij door een ongeluk werd gedwongen iets anders te gaan doen, kwam hij 25 jaar geleden bij een reclamebureau. "Daar heb ik het vak geleerd. Die wereld was voor mij onbekend", zegt hij.

Na enige tijd begon Huib voor zichzelf. In Kootwijkerbroek, in een schuurtje achter de woning van zijn moeder, ging hij van start. Al snel groeide het aantal klanten en was de 70 vierkante meter van zijn werkruimte ontoereikend. "Toen hebben we er een loods bijgebouwd. Ook dat voldeed niet. Uiteindelijk zijn we in 2010 in dit nieuwe pand op het industrieterrein in het dorp terecht gekomen. Daar hebben we nu bijna 1000 vierkante meter vloeroppervlak tot onze beschikking."

VEELZIJDIG Aanvankelijk wist Huib niet hoe hij die enorme ruimte moest vullen, maar dat probleem loste zichzelf snel op, zegt hij lachend, want zijn bedrijf bleef groeien. "We hebben een showroom waar de klant kan kiezen uit een ruim aanbod aan bedrijfskleding die we zelf voorzien van een bedrijfslogo. Ook verzorgen we de belettering voor bedrijfsauto's, zijn we specialist in gevelreclame, maken we aluminium borden en bewegwijzering en leveren we promotiemateriaal en relatiegeschenken."

Van Roekel Reclame is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdig en creatief bedrijf waar verschillende disciplines onder één dak zijn samengebracht. "Dat is handig voor de klant, want die kan voor al het reclamewerk bij ons terecht", zegt Mariska Flier. Als twaalfjarige deed zij op haar vrije zaterdag al klusjes bij het bedrijf. Ruim vier jaar is ze nu in vaste dienst. "Eerst hield ik me vooral bezig met de reclame op bedrijfskleding", vertelt ze. "Nu ontwerp ik logo's, reclame op bedrijfsbussen, borden en diverse soorten drukwerk." Voor degenen die benieuwd zijn wat er bij Van Roekel Reclame allemaal mogelijk is, zet het bedrijf op vrijdag 9 november van 14.00 tot 20.00 uur en zaterdag 10 november van 10.00 tot 16.00 uur de deuren open. Voor de kinderen staat er een ballenbak klaar. Degene die zich van de stoere kant wil laten zien kan proberen zo lang mogelijk te blijven zitten op een rodeostier. De winnaar wacht een mooie prijs, belooft Huib.

www.vanroekelreclame.nl