• Eigen foto

Opening ‚Bij Loek', voor luxe rundvlees

Advertorial

VOORTHUIZEN Binnenkort wordt het nieuwste project van de familie Van Woudenbergh-Schreuder aan de Bijschoterweg 2 in Voorthuizen geopend. Daar waar ook het Speelpark & Maïsdoolhof Voorthuizen zich bevindt. In vleeswinkel ‚Bij Loek' kunt u terecht voor een luxe stukje rundvlees van eigen boerderij, verkrijgbaar in pakketten en geportioneerd. Van gehakt tot rollade, van braadlap tot biefstuk van de haas.Tijdens de openingstijden kunt u diepgevroren vlees verkrijgen en op bestelling verse pakketten van ongeveer twaalf kilo.

Het vlees is afkomstig van de stieren op dit bedrijf. Als jongvee gaan ze al dartelend de wei in en zodra de kou er aankomt komen ze in de zogeheten hellingstal, waar ze warm en gerieflijk in het stro kunnen liggen. „Het vlees is prima gerijpt en smaakt super mals. Ons motto is daarom: een goed leven doet kwaliteit geven", aldus Loek van Woudenbergh.

LUXE VLEESVEE Loek, opgegroeid op een boerderij, is de stuwende kracht achter de vleesveeschuur en naamgever van de winkel. „Ik ben altijd gefascineerd geweest door luxe vleesvee. Als een van de eersten importeerde ik begin jaren '80 de Blonde d' Aquitaine, vleeskalveren uit Frankrijk".

Nog steeds loopt 's zomers een aantal van dit soort koeien in de wei rond het huis van de familie Van Woudenbergh-Schreuder. Als hobby hield Loek ook al jaren Hollandse- en Belgische dikbilstieren. Dit zijn nu de leveranciers van het kwaliteitsvlees dat in de winkel wordt verkocht. Ook treft u in de winkel producten aan van de kip en het ei en exclusieve kruiden die de smaak van het rundvlees ten goede zullen komen.

Dat we hier spreken van een echt familiebedrijf is duidelijk te zien aan de manier waarop de winkel is aangekleed. Overal staan, hangen of liggen gezellige (groen)decoratie-artikelen, handgemaakt door Maaike van Ravenhorst-van Woudenbergh van ‚Sfeer & Stijl'. Ze zijn ook te koop. Ideaal voor een Kerst- of verjaardagscadeautje. Tijdens het openingsweekend op vrijdag 14 december van 15.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 15 december van 10.00 uur tot 15.00 uur kunt u de nieuwe winkel bewonderen en het vlees voor het eerst kopen. Ook krijgt iedereen dat weekend gelegenheid om een rondje door de stal te lopen, zullen er enkele kraampjes staan, is er kindervermaak en kunt u natuurlijk genieten van een hapje en een drankje.

www.bijloek.nl