• „Een probleem? Wij zijn specialist in oplossingen”, aldus Farid Ouakili van Plentyparts in Barneveld.

    Eigen foto

'Oplossingen vinden, daar gaat het om'

BARNEVELD Van stekkers, snoeren en stofzuigerzakken tot alles voor de fiets, van kabels voor de computer of de televisie tot inktpatronen en van led-verlichting tot onderdelen voor de wasmachine. Plentyparts in Barneveld heeft het. „Een probleem? Wij zijn specialist in oplossingen", zei Farid Ouakili een jaar geleden in deze krant en sindsdien merkt hij elke dag opnieuw dat zijn klanten zijn aanpak waarderen.

Stap zijn winkel aan de Nieuwstraat in Barneveld binnen en direct valt het indrukwekkende assortiment op. Toch is Farid erin geslaagd alle producten overzichtelijk te presenteren. „Inderdaad, het is een echte onderdelenwinkel, maar ruimte en licht vind ik belangrijk. Vaak zoeken klanten een specifiek onderdeel en zeggen ze pak jij het maar, jij weet precies waar het ligt."

REPAREREN Tal van huishoudelijke gebruiksvoorwerpen die het laten afweten zijn vaak eenvoudig te repareren, weet Farid. Als voorbeeld noemt hij een strijkijzer waarvan de speciale stekker moet worden vervangen of een prullenbak waarvan het handige deksel niet meer functioneert omdat er een simpel palletje is afgebroken. „Gemakkelijk te herstellen, maar dan moet je dat onderdeel wel kunnen vinden. In zo'n geval zoek ik net zo lang tot ik het te pakken heb."

„Nu ik ruim anderhalf jaar lang zes dagen per week in mijn winkel sta, heb ik overal wel een beetje verstand van", zegt Farid lachend. „Bovendien weet ik de weg. Vaak hoor ik van klanten ‚jij hebt echt alles'. Dat klopt, en als ik het niet in huis heb, kan ik het altijd wel ergens op de kop tikken. Dat is de service die ik graag wil bieden en die mijn klanten op prijs stellen."

Juist de opmars van de webwinkels biedt hem een uitgelezen kans om zich te onderscheiden, vindt Farid. „Op internet kun je alles vinden, maar krijg je ook deskundig advies? En wat gebeurt er als je iets hebt besteld en het toch niet helemaal goed blijkt te zijn? Juist persoonlijke aandacht maakt winkelen aantrekkelijk en ik merk dat klanten het fijn vinden om door mij te worden geholpen. Bovendien geeft het mij voldoening als ik ze tevreden mijn winkel zie verlaten."

Farid maakt ook sleutels, hij heeft een DHL-servicepunt en klanten kunnen er pasfoto's voor officiële documenten laten maken. Plentyparts Barneveld is open van maandag tot en met zaterdag. Op dinsdagvond is de winkel tot acht uur en op vrijdag tot negen uur 's avonds geopend.

www.plentyparts.nl