• Orthodontist Saskia Binda (l) en Esther de Greef, praktijkmanager en secretaresse, in de nieuwe praktijk in het koetshuis van Kasteel Schaffelaar.

    Cees van Dijk

Ortho Binda in koetshuis De Schaffelaar

Advertorial

BARNEVELD Orthodontist Saskia Binda is vanaf 1 september 2018 gevestigd in het koetshuis van kasteel De Schaffelaar. Vroeger was dit het Biologisch Centrum waar menig Barnevelder biologielessen heeft genoten. Toen Saskia de stallen zag wist ze het meteen: daar moeten de stoelen komen. „Met passen en meten konden we hier alle moderne voorzieningen voor onze praktijk onderbrengen, terwijl de monumentale basis van het pand onaangetast bleef", vertelt zij tijdens een rondgang door de sfeervolle ruimte. Daarbij wordt duidelijk wat Saskia bedoelt. Geavanceerde behandelruimten zijn op een passende wijze gesitueerd in de voormalige paardenstallen. Om de herinnering levend te houden staat er een paard op ware grootte in een stal. Tegelijk wijst ze op een innovatieve mondscanner die een driedimensionale afbeelding van het gebit maakt waardoor het ouderwetse ´happen' niet meer hoeft.

TRAJECT VAN DE BEUGEL In de praktijk hangen illustraties uit een stripverhaal, gemaakt door Martijn en Jasper (TwoGreenGuys.nl) die hun eigen ‚Traject van de beugel' in beeld brachten. Beiden hebben een beugel gedragen van Orthodontie Binda. Saskia merkt dat kinderen de strip leuk vinden en de informatie meteen begrijpen.

„Een orthodontist houdt zich bezig met het rechtzetten van tanden en het beïnvloeden van de groei van kaken. Er zijn nu behandeltechnieken waardoor wij veel meer kunnen dan voeger. Zo hoeven kinderen tegenwoordig niet meer per se een buitenbeugel te dragen, maar kan de correctie ook met veren plaatsvinden. De beugel die je kiest moet bij het kind passen. Je hebt de medewerking van ouder en kind nodig om het gewenste resultaat in zo kort mogelijke tijd te verkrijgen. Wij behandelen ook veel volwassenen. Het is ontroerend om te zien hoe blij mensen worden van hun mooie gebit."

„Wij hebben een hoge klanttevredenheidsscore. Ortho Binda is geen een orthofabriek, maar je krijgt er een persoonlijke behandeling waarbij de orthodontist tijdens iedere afspraak bij je komt kijken." (zorgkaartnederland.nl)

„In mijn praktijk in Ede wordt een spreekuur gehouden waarbij intercollegiaal overleg plaatsvindt met andere orthodontisten, kaakchirurgen en fysiotherapeuten. De patiënt krijgt zo gratis de mening van een ander. Oprechte aandacht, luisteren, eerlijk advies en vooral een blije patiënt met een mooie lach. Daar doen we het voor", besluit Saskia Binda.

www.orthobinda.nl