• Cees van Dijk

Pinchocafé Kuhlman: culinaire verrassing

Advertorial

BARNEVELD Grandcafé Kuhlman verlegt de koers. Vanaf nu richten Michael en Petra Kuhlman zich helemaal op het bereiden en serveren van pincho's, want je kunt maar in één ding goed zijn, vinden ze. Ook verandert de naam van hun restaurant in Pinchocafé Kuhlman. „Met pincho's worden alle smaakpapillen geprikkeld", zegt Petra. Als Michael enkele foto's laat zien van de gerechten die hij bereidt, wordt direct duidelijk wat ze daarmee bedoelt.

„In de zomer van 2015 was het zo warm dat het voor onze koks binnen niet meer uit te houden was. Toen besloten we in een tijdelijke keuken pincho's te maken", vertelt Petra. Die aanpak sloeg aan en het jaar daarop herhaalden Petra en Michael hun experiment met de pincho's tijdens de drie warme zomermaanden.

„Met onze pincho's wonnen we in 2017 het Barneveldse Preuvenement. Dat was voor ons het extra duwtje in de rug om met dit concept door te gaan. Nu kun je bij ons van 's morgens tot 's avonds heerlijke pincho's eten", klinkt het enthousiast. Onlangs is het restaurant van Michael en Petra ook opgenomen in de Gault & Millau, een gastronomiegids met zevenhonderd gerenommeerde eetgelegenheden in Nederland. „Voor ons is dat een echte opsteker", zegt Petra.

MINI MAALTIJDEN Over de oorsprong van de pincho's doen verschillende verhalen de ronde, maar wie denkt dat het om tapas gaat, de bekende Spaanse hapjes, heeft het mis. „Eigenlijk zijn het complete gerechten, maar dan in het klein", legt Micheal uit. Hoewel pincho's in verschillende Spaanse regio's een ongekende populariteit genieten, heeft Micheal zich laten inspireren door wat hij zag in Scandinavische landen. "Daar worden tal van variaties bereid, gebaseerd op wereldgerechten."

Niet alleen de keuze uit warme, koude, hartige en zoete gerechten, ook het sociale aspect spreekt hem aan. „Met een aantal vrienden, familieleden of zakelijke relaties kun je een paar uur tafelen terwijl je een keuze maakt uit de veertig verschillende pincho's die op onze kaart staan. Natuurlijk met een goed glas erbij, als je dat wilt. Dan heb je toch een heerlijke avond."

En de prijs? „Onbeperkt pincho's eten kost, zonder de drankjes, 32,50 euro, maar je kunt ze ook per stuk bestellen", zegt Michael. „Bijvoorbeeld als je wat komt drinken en er iets bij wilt eten", vult Petra aan. „Vanaf morgen serveren we tussen 11.00 en 16.00 uur ook lunchpincho's."

www.grandcafekuhlman.nl