• Supermarktmanager Geurt Schut (tweede van links) en zijn team wachten met spanning op het moment waarop de winkel wordt geopend.

    Eigen foto

Plus Barneveld: 'We hebben onze klanten enorm gemist'

Advertorial

BARNEVELD Meer dan drie weken was de supermarkt gesloten, maar sinds vorige week woensdag kunnen de klanten er weer terecht. „En ze kennen de winkel niet meer terug", meldt Geurt Schut van de Plus aan het Gowthorpeplein met gepaste trots.

Op maandag 28 oktober begon de ingrijpende operatie, vertelt hij. „Eerst hebben we uitverkoop gehouden en konden de klanten hun boodschappen doen met 50 procent korting. Daarna hebben we het pand volledig ontruimd en gestript. Echt helemaal kaal."

Terwijl bouwvakkers en installateurs dus bezig waren om een nieuwe vloer te leggen, een modern koelsysteem in te bouwen en het plafond onder handen te nemen, kregen Geurt en zijn team elders verschillende opleidingen en trainingen. „Hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we de beste supermarkt van Barneveld worden en blijven", antwoordt Geurt op de vraag wat zij hebben geleerd. „We hebben zelfs samen in de boksring gestaan."

FEESTELIJKE OPENING Tijdens de spectaculaire opening werden de klanten, die in groten getale een kijkje kwamen nemen in de nieuwe winkel, getrakteerd op confetti. Daar bleef het niet bij, want er werden bloemen uitgedeeld en de winnaar van de loterij mocht een minuut gratis winkelen.

Ook de komende tijd zijn er nog flink wat aantrekkelijke acties en aanbiedingen te verwachten, belooft Geurt, maar het belangrijkste vindt hij dat mensen met plezier naar de winkel komen. „We willen de mensen laten zien wat we doen, ze laten ruiken en proeven. Bij ons boodschappen doen moet vooral ook gezellig zijn." Naast het uitgebreide assortiment kwaliteitsproducten bereiden de medewerkers voortaan ook zelf pizza's en bakken ze kip.

Dat zijn volgens Geurt slechts een paar voorbeelden. „Onze bakkerij heeft een nog groter aanbod, de koeling is uitgebreid, we verkopen nu verse vis, er is een vegetarische slager en de prijzen bij de rijk gesorteerde groente-afdeling worden elektronisch actueel gehouden." Met de zelfscan of de 'scan-and-go' is afrekenen bij de Plus een stuk eenvoudiger geworden en voor de kinderen zijn speciale winkelwagentjes beschikbaar.

Nieuwsgierig geworden? Gauw komen kijken, raadt Geurt aan. „Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om alles in orde te maken. Onze klanten hebben we enorm gemist. En zij ons ook, denk ik, want voordat de winkel weer open ging, stonden hier op het plein al drommen mensen te wachten."