• Patrick en Marloes Vermeulen: ,,Wij hoefden niet op vakantie. er was genoeg te klussen.´´

    Pauw Media
  • Pauw Media
  • Pauw Media

'Prima als het over 10 jaar pas klaar is'

BARNEVELD Hun nieuwe huis is omgeven door veel weilanden en agrarische bedrijven, maar nog wèl in Barneveld. Precies wat Patrick (36) en Marloes (34) Vermeulen zochten.

Linda van Maanen

Sinds afgelopen december hebben ze samen met hun twee zoontjes het vorige huis aan de Schoutenstraat verruild voor deze landelijk gelegen helft van een dubbel woonhuis aan de Schoonhorsterweg, nèt buiten de bebouwde kom van Barneveld. ,,We waren op zoek naar vooral meer ruimte en vrijheid én een schuur. Op een zondagavond stuitten we op internet op dit huis uit de jaren twintig. Nog diezelfde avond fietsten we erlangs en keken ’n beetje brutaal door de bosschages heen. We kregen spontaan een rondleiding van de dochter, die ernaast woont en ons zag neuzen. Wel oude zooi dachten we, maar het model van het huis is goed. We waren enthousiast, maar wilden wel weten hoe het er bouwkundig voor stond: hoe verrot waren de balken bijvoorbeeld? Makelaar Bernd van Hardeveld was heel betrokken, open en eerlijk. Het voelde goed en, onder voorbehoud dat de dakconstructie in orde was, deden we een bod. In diezelfde week kwam het rond'', vertellen Patrick en Marloes.

TIENJARENPLAN Nog vóór ze erin trokken, moesten ze direct aan de bak omdat het dak zo lek als een mandje was. Het riet ging eraf en werd vervangen voor dakpannen. Ze hadden te maken met houtworm, dus er kwam een verdelger aan te pas. Inmiddels is ook eigenhandig een dakkapel getimmerd en zijn alle kozijnen boven vervangen. ,,Klussen is écht een hobby van me, dus ik doe het graag'', zegt Patrick die in het dagelijks leven in de ICT zit. Ook Marloes draait haar handen er niet voor om en pakt met grote regelmaat de verfkwast. ,,We krijgen ook veel hulp en advies van onze vaders, die gepensioneerd zijn en van vrienden'', legt het stel uit. Die hulp is de komende jaren ook nog welkom, want er moet nog wel wat gebeuren… De badkamer willen ze van beneden naar boven verplaatsen, wat betekent dat er heel veel leidingwerk moet komen. Verder worden alle kozijnen beneden, de woonkamer en de gedateerde keuken aangepakt. Tot slot staan de schuur en het terras op de planning. ,,Wij hebben geen deadline. Als het over tien jaar pas klaar is, prima. Maakt ons niet uit. Wij kunnen nu toch prima slapen en leven? De jongens vinden het hier ook geweldig en vermaken zich ontzettend goed. Als ik vraag ‘wat is het leukst’? zegt de oudste: ‘jou helpen papa.’ Wij hoefden ook niet op vakantie, gewoon lekker aan ons huis klussen'', zegt Patrick.

LANDLEVEN Ook Marloes geniet van het buitenleven. ,,Als ik naar de overkant kijk, zie ik de koeien van de buurman lopen. Prachtig toch? Ik ben blij met ons terras en de tuin, die we bijna helemaal hebben leeg getrokken waaronder een hele grote, storende dennenboom. Natuurlijk, toen we in de Schoutenstraat woonden was er veel gezelligheid om je heen. Nu woon je landelijk en moet je dingen anders organiseren ja: zo fiets ik nu elke week 100 km. om ons zoontje naar school te brengen en halen. Eerder deed ik bijna elke dag boodschappen en nu doe ik dat één keer in de week of laat ze gratis bezorgen. Op deze plek ben ik gelukkig, maar ik blijf wel dromen hoor. Je weet nooit wat ooit nog op je pad komt. Ik zou bijvoorbeeld héél graag in Rhenen willen wonen, maar ik krijg Patrick absoluut niet mee. Die verlaat Barneveld nooit'', lacht ze.

Dit artikel wordt u aangeboden door Van Hardeveld Makelaardij