• SAB-kappers gaat verbouwen. Er komt een aparte mannenafdeling.

    SAB kappers

SAB-kappers heeft grote plannen

Advertorial

BARNEVELD Twintig jaar zit ze in het kappersvak en haar huidige zaak aan de de Nieuwe Markt in Barneveld loopt als een trein. Tijd om uit te breiden, vindt Sabine van den Broek, want ze is voortdurend op zoek naar nieuwe kansen. Als zich interessante mogelijkheden voordoen, grijpt ze die met beide handen aan.

„Ga daar maar zitten”, zegt Sabine, wijzend op een van de zwartleren draaistoelen in haar kapperszaak die in niets lijkt op de stereotype salon. Ruwe muren en vintage accessoires geven de ruimte een geheel eigen karakter. „Nee, dit is geen traditioneel interieur. Dat past helemaal niet bij me. Ik wil juist alles zelf doen. Mijn eigen ideeën ontwikkelen en uitvoeren. Dat vind ik heerlijk.”

ORIGINEEL Waar dat toe kan leiden, blijkt uit het succes dat ze heeft met haar barberstation waar niet alleen mannen komen om hun kapsel onder handen te laten nemen, zich op de traditionele wijze te laten scheren of om hun baard zorgvuldig te laten trimmen. Ook dames weten de weg naar de eigentijdse kapperszaak te vinden. Mannen en vrouwen in een barbershop? „Dat lijkt vreemd, maar ik wil origineel zijn en niet meer van hetzelfde te doen. Daarom kun je hier met recht spreken van een gemengd publiek. Van alle leeftijden”, zegt Sabine lachend.

Wel gaat er het nodige veranderen, want binnenkort start een ingrijpende verbouwing. Naast het huidige pand is ruimte beschikbaar. Daar opent Sabine een ‚mannenafdeling’. Ook komt er een grotere wachtruimte. „En ik ga een deel inrichten voor trainingen. Daar wil ik mijn kennis en ervaring overdragen”, vervolgt Sabine die is geboren in Kootwijkerbroek, maar al jaren in Barneveld woont. „Ik zit hier nu ruim vier jaar en destijds ben ik kleiner begonnen. Al na twee liep het zo goed dat ik moest uitbreiden. Nu werken we hier met zeven kapsters.”

COMMUNICATIE Communiceren, daar draait het volgens Sabine om. „Je moet moet niet alleen met de schaar, maar ook met de klanten overweg kunnen. Pas dan kun je op de juiste manier inspelen op de wensen van degenen die hun haar aan jou toevertrouwen. Daarbij moet je ook kijken naar gezichtscontouren, ogen, uitstraling en lichaamsbouw”, zegt ze beslist.

Wat de haarmode voor de komende tijd betreft verwacht Sabine dat bij de dames de korte bopline nog wel even populair zal blijven. Grijskleuringen blijven het goed doen, net als een mix van koele en warme tinten, pony’s komen weer terug. Voor de heren zal het kapsel wat nonchalanter mogen. Extreem? „Absoluut niet”, vindt Sabine. „Juist een kleine verandering kan al een groot effect hebben.”

www.sabkappers.nl