• Edward Doelman

Sluiting van Pomp Sjors 'pittig, maar goed besluit'

TERSCHUUR ,,We missen het best wel." Dat zegt George van Moolenbroek, die samen met zijn vrouw Hannie afgelopen zomer tankstation Pomp Sjors in Terschuur sloten. ,,De omgang met de mensen, het sociale aspect; dat is verloren gegaan. En ieder in het dorp weet dat dit stukje sociale gebeuren nooit meer terugkomt. Dat blijft jammer."

Edward Doelman

George en Hannie zijn helemaal niet zuur over het einde van Pomp Sjors. ,,Maar het was wel een pittig besluit."

De sluiting van het bemande tankstation aan de Hoevelakenseweg staat niet op zichzelf. Landelijk verdwijnen steeds meer dorpstankstations en de stations die overblijven worden net als Pomp Sjors onbemand.

VERANDERD KOOPGEDRAG George weet dat het komt door het veranderde koopgedrag. ,,Dat is in de afgelopen jaren flink veranderd. Als het ergens goedkoper is, dan hoeft men geen service."

Die mentaliteit kennen George en Hannie niet. ,,Koop elders niet wat uw dorp u biedt. Zo staan wij erin." Nadat duidelijk werd dat Pomp Sjors eind juni zou sluiten, kreeg het paar talloze reacties. ,,Kaarten, bloemen, lieve woorden; het was hartverwarmend. Iedereen zei dat het jammer was voor het dorp."

GOED BESLUIT Beiden hebben inmiddels de knop omgezet. George richt zich op zijn autorijschool en Hannie is bezig met tweedehands spullen. ,,Financieel hebben we het gewoon goed. In dat opzicht is deze beslissing een goed besluit en precies op tijd. Het contract met Total voor vijf jaar verlengen had waarschijnlijk verkeerd uitgepakt."

VASTE OUDERE KLANTEN Hannie heeft verder ook weer werk gevonden in het vak wat haar hart heeft. Bij de Total aan de N301 in Appel werkt zij nu één dag per week. ,,Dat is een kleine pomp waar de sociale functie heel belangrijk is."

Veel vaste, oudere klanten uit Terschuur weten inmiddels de weg naar Hannie te vinden. ,,Alsof er niets veranderd is. Alleen moeten ze er iets verder voor rijden."