• Cees van Dijk

Stijlvolle vintage kleding bij Kvinna

Advertorial

BARNEVELD Passie voor kleding. Dat had ze al als kind. Ooit wilde ze een eigen modezaak beginnen. Onlangs is die wens in vervulling gegaan. Met Kvinna biedt Wilma Koudijs stijlvolle vintage kleding een tweede leven en verkoopt ze sieraden, schoenen en tassen.

Zodra we haar nieuwe winkel aan de Langstraat in Barneveld binnenstappen willen we natuurlijk antwoord op een vraag die ons op de lippen brandt: waar staat kvinna voor? „Kvinna is Zweeds voor vrouw. Dat wat een vrouw mooi maakt. Elke vrouw verdient het om te stralen in de kleding die bij haar past. Als ik ooit een eigen modezaak zou beginnen, moest dat de naam worden. Dat stond voor mij al lang vast."

SCANDINAVISCHE STIJL Vooral de Scandinavische modestijl spreekt Wilma aan. „Zweedse merken als Odd Molly, HunkyDory en Rabens Saloner zijn minimalistisch en daardoor juist zo mooi. Deze kleding is duurzaam en tijdloos, en daarom zo geschikt voor een tweede leven. Zo kwam Kvinna tot leven, een vrouwelijk en uniek concept met hoogwaardige producten die in de mode blijven."

Kvinna biedt ook andere damesmerken uit het hogere segment aan, zoals Studio Anneloes, Humanoid, Drykorn, ML Collection, Tessa Koops en Samsoe&Samsoe. Daarnaast geeft Wilma kleur- en stijladviezen. Daar neemt ze graag de tijd voor. „Daarom ben ik zo blij met dit pand. In een apart gedeelte met een ruime paskamer kunnen we in alle rust verschillende kledingstukken combineren en passen. Dit persoonlijke aspect vind ik belangrijk. Om volgende miskopen te voorkomen zoeken we samen naar de juiste stijl van de inbrenger en de koper van de kleding."

„Vrouwen die iets in de kast hebben hangen wat ze zelf niet meer dragen, kunnen dit inbrengen. Mits het aan mijn voorwaarden voldoet. Wordt de kleding binnen zes tot acht weken verkocht dan krijgt de inbrenger een percentage van de verkoopprijs. Zo niet, dan kan de kleding worden opgehaald of worden geschonken aan een lokaal goed doel. Jouw niet gedragen kleding is geld waard en geluk voor een ander. Je kunt nu je merkkleding inbrengen. Doe je dat voor de eerste keer, maak dan een afspraak", raadt Wilma aan (tel. 06-38047212). Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

facebook.com/kvinnakledingadvies