• Pauw Media

Terschuur Shop heeft het, in winkel en op internet

TERSCHUUR Vers, diepgevroren, vlees voor de hond, ouderwetse groene zeep of tuingereedschap. Bij Terschuur Shop ligt het in het magazijn. Als het gaat om diervoeders, schoonmaakmiddelen of tuinartikelen is er nauwelijks iets te bedenken wat Karel Donker niet in voorraad heeft. „En als ik het niet heb, kan ik het bestellen", verzekert hij.

Twee jaar geleden is Karel neergestreken aan de Hoevelakenseweg 168 in Terschuur. Praat met hem en al snel wordt duidelijk: hij heeft het hier uitstekend naar zijn zin. „Behalve de fysieke winkel hebben we ook verschillende webshops. Als er even geen klanten zijn, maak ik de verzendingen in orde. Tussen de middag, als de winkel dicht ik, bezorg ik zelf in de omgeving de grote bestellingen."

SOCIALE FUNCTIE Zes dagen in de week is de Terschuur Shop open, maar het komt geregeld voor dat klanten zich na sluitingstijd melden. „Als de mensen licht zien branden, wij wonen naast de winkel, dan bellen ze toch even aan. In een klein dorp heb je als winkelier ook een sociale functie. Juist dat maakt het werken hier zo aantrekkelijk."

Die webshops. Daar heeft Karel zijn handen vol aan, maar hij is blij dat hij niet alleen maar bezig is met internet en het klaarmaken van bestellingen. „Stel je voor, dan zou je de hele dag niemand zien. Nee, dat is te saai voor mij."  Wel hebben de digitale winkels als voordeel dat ook mensen die verder weg wonen hun boodschappen bij hem kunnen doen. „Vooral producten die elders moeilijk  zijn te krijgen, worden vaak besteld. Zoals groene zeep van Driehoek. Nauwelijks meer te vinden,  maar bij mij ligt die in het magazijn. En dat weten de mensen."

SPECIALE PRODUCTEN Hoewel veel klanten kiezen voor het gemak van een webwinkel, aarzelen mensen ook niet om naar Terschuur te rijden voor speciale producten. Zo kwam er laatst een echtpaar uit de omgeving van Utrecht naar de winkel, omdat ze een bepaald vlekkenmiddel wilden hebben. Karel: „Dat konden ze nergens te pakken krijgen, maar ik had het wel. En als ze dan toch in de winkel zijn, zien ze vaak ook andere producten die ze willen hebben." Zodra Karel een rustmomentje wil inbouwen, gaat hij aan de slag in zijn tuin. Die ligt er dan ook bij om door een ringetje te halen. Als mensen hem vragen hoe hij dat voor elkaar krijgt, heeft hij zijn antwoord klaar. „Dat komt door mijn producten, zeg ik dan. Goede mest bijvoorbeeld. Dan groeit het gras lekker en krijgt het mos geen kans. Maar op rijke grond gedijt het onkruid en dan moet je vaker schoffelen. Komt goed uit, want schoffels verkoop ik ook", besluit hij lachend.

www.terschuur.shop www.hondenvoershop.com www.hondenbotten.com