• Froukje Zwaga van Home Instead Thuisservice Nederland: „Bij ons staat de wens van de cliënt voorop - .

    Home Instead Nederland

'Thuiszorg zoals de cliënt dat wil'

BARNEVELD Oprechte aandacht en persoonlijke zorg in de vertrouwde omgeving van de eigen woning. Dat biedt Home Instead Thuisservice Nederland en juist dat maakt de organisatie bijzonder, vindt Froukje Zwaga. Begin dit jaar opende zij als franchisenemer van deze landelijke organisatie een vestiging in Harderwijk waarmee zij en haar medewerkers de regio Noord- en Midden Veluwe bedienen. Binnenkort breiden zij hun dienstverlening uit naar de gemeente Barneveld.

„Home Instead Nederland is een erkende, niet-medische thuiszorgverlener voor senioren", legt Froukje uit. „Bij deze organisatie, met vestigingen in 33 regio's, zijn 1250 CAREGivers aangesloten. Dat zijn degenen die een breed pakket aan diensten leveren aan senioren. Onze service maakt het voor deze groep ouderen mogelijk zolang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Daarbij bepalen onze cliënten zelf welke dienstverlening zij willen afnemen. Die kan variëren van metgezelschap, klusjes in en om het huis, persoonlijke verzorging tot het doen van boodschappen. Ook geven onze medewerkers ondersteuning in de laatste levensfase. Daarnaast bieden ze bijvoorbeeld begeleiding aan mensen die lijden aan dementie en aan cliënten met chronische aandoeningen."

ONDERSTEUNING „Bij ons staat de wens van de cliënt voorop. Die bepaalt welke zorg we leveren. Soms is een uurtje in de week voldoende, in andere gevallen is zeven dagen in de week, het etmaal rond, gewenst. Doordat wij werken met vaste CAREGivers ontstaat een hechte vertrouwensband", zegt Froukje.

„In mijn omgeving ervaar ik regelmatig hoe ingrijpend het kan zijn om ondersteuning te vragen als de dagelijkse dingen niet meer vanzelfsprekend zijn. Door aan te sluiten op de wensen en behoeften van onze cliënten maken we het mogelijk dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen."

„Onze CAREGivers komen uit de regio en bij voorkeur uit hetzelfde woonomgeving. Ervaring in de zorg is geen vereiste, want wij bieden een interne training. Betrokkenheid en een flinke dosis levenservaring vind ik veel belangrijker. Ook moet je in staat zijn een band op te bouwen met de cliënten, want dat is de kracht van Home Instead Thuisservice", benadrukt Froukje. „Bij ons staat in alle opzichten de mens centraal. Spreekt dit concept je aan en wil je als CAREGivers bij ons aan de slag neem dan zeker contact met mij op."

www.homeinstead.nl