• Robin Kinsbergen van Cairn Trails & Adventures organiseert sportieve evenementen in de buitenlucht.

    Eigen foto

Trailrunning: sportieve actie in de natuur

Advertorial

VOORTHUIZEN Trailrunning. Voor hem is het al sinds een jaar of tien een manier van leven, zegt Robin Kinsbergen van Cairns Trails & Adventures, organisator van verschillende sportieve evenementen in de vrije natuur. „Die stapeltjes stenen langs wandelpaden in de bergen worden ‚steenmannetjes' genoemd. Cairn in het Engels. Ze wijzen de lopers de ‚veiligste' route. Dat is precies wat wij met Cairn Adventures doen", legt Robin uit. „Op het online Trailrun Platform kunnen trailrunners onze ‚races' in Nederland vinden, avontuurlijke trailreizen boeken en ervaringen delen. Ook voor personal coaching is dit het juiste adres.

Trailrunnings zijn in de kern sportieve, leerzame en uitdagende fysieke activiteiten in de buitenlucht. Plezier en respect voor de omgeving staan daarbij centraal. Zelf is Robin sinds een jaar of tien een enthousiaste (ultra) trailrunner die kan terugkijken op een aantal indrukwekkende prestaties. Volgend jaar staan er voor hem opnieuw verschillende endurance trails van zo'n 300 kilometer op het programma. Tegelijk wijst hij er op, dat het er niet om gaat als eerste binnen te komen. „Tijd is van ondergeschikt belang. Het gaat er om dat je het parcours voltooit."

TRAILREIZEN EN CLINICS Met mede-oprichter Bas de Boer, met zijn Cairnteam en met tal van vrijwilligers organiseert Robin, tot voor kort ondernemer in de horecawereld, tal van evenementen. „In 2013 begon het met Salomon Vuurtorentrail op Ameland en de organisatie van de Hoge Veluwe Trail. Vorig jaar hebben we ook de organisatie van de Veluwezoom Trail Experience overgenomen. Nieuw zijn de Groot Boeschoten Trail, de Posbank Trail in Velp en de Graef Castricum Trail. In 2019 volgen mogelijk nog twee nieuwe initiatieven.

„Die evenementen hebben we nu gebundeld in één organisatie, Cairn Trails & Adventures. Voor de deelnemers wordt daarmee duidelijk dat het om kwalitatieve evenementen gaat die op een professionele manier worden georganiseerd", vervolgt Robin. „Ook bieden we in binnen- en buitenland een groeiend aantal trailreizen aan en kunnen trailrunners clinics- en stages volgen." Voor 12 mei 2019 staat de Groot Boeschoten Trail op het programma; vier afstanden en voor de allerkleinsten de Stoere KidsTrail. De inschrijving van het evenement in de bossen bij Voorthuizen start op Tweede Kerstdag om 10.00 uur. Robin hoopt op ongeveer vijfhonderd deelnemers.

www.cairnadventures.nl