• Bram van den Heuvel

Twee Voorthuizense snackbars in top 100

VOORTHUIZEN Bij twee Voorthuizense snackbars kan vandaag de vlag uit. Zowel cafetaria De Uitdaging aan de Apeldoornsestraat als eethuisje De Posthoorn aan de Hoofdstraat staan in de bovenste regionen van de honderd beste snackbars in Nederland, zo meldt Snackkoerier.nl. Het magazine publiceerde maandag de Cafetaria Top 100 van 2017. De Uitdaging prijkt op deze lijst op de 22e plek. Iets daaronder, op plaats 27, neemt De Posthoorn een plekje in.

Opvallende afwezige in de lijst is Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen. Vorig jaar stond deze snackbar nog op de negende plek op de ranglijst. Daar is een reden voor: eigenaar Robbert de Veen van De Daltons nam dit jaar plaats in de jury, waardoor zijn restaurant werd uitgesloten van deelname.

In de directe omgeving zijn er meer opvallende snackbars, volgens de Snackkoerier. Kwalitaria Lekerrr in Amersfoort staat op de tweede plek, 't Pakhuis in Ede op plek 9, Snackpoint Boslaan in Veenendaal op 13 en cafetaria 't Huus 2.0, ook in Veenendaal, op de 38e plaats.

De Top 100 wordt jaarlijks samengesteld op basis van bezoeken door mystery guests, meldt Snackkoerier.nl