Tweede vestiging voor Barnevelds staalbedrijf

BARNEVELD Om door te groeien gaat Van den Brink Staalbouw een tweede vestiging openen. De keuze van de staalbouwer uit Barneveld is gevallen op bedrijvenpark 't Lochter III in Nijverdal. ,,De nieuwe locatie wordt een kopie van onze huidige locatie", zo laat algemeen directeur Robert Kwintenberg weten.

Hij meldt dat Van den Brink Staalbouw de vraag nauwelijks aankan. Dit jaar werd al 25.000 ton staal verwerkt, maar uitbreiding van de capaciteit is wenselijk. In eerste instantie werd gezocht in Barneveld en omgeving. Die zoektocht leverde echter niet de gewenste ruimte op, waarna de focus verlegd werd.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Nijverdal. ,,Dichtbij een belangrijke toeleverancier voor het coaten van het staal, maar ook omdat de werkmentaliteit in de regio Twente vergelijkbaar is met die in Barneveld", zo verklaart Kwintenberg.

Een kleine 1,4 hectare grond is aangekocht voor de bouw van de nieuwe productiehallen, met kantoren en magazijn.

Volgens Kwintenberg wordt de tweede locatie circulair ontworpen en gebouwd. ,,We houden daarmee rekening met toekomstige aanpassingen en eventuele verdere uitbreidingen." De uitstraling, inrichting en logistiek in de bedrijfshallen worden identiek aan de hoofdvestiging op bedrijventerrein Harselaar-West-West. ,,Op onze hoofdlocatie in Barneveld klopt het, daar is zorgvuldig over nagedacht. Voor ons is er geen enkele reden om het straks in Nijverdal op een andere manier aan te pakken."

Het plan is om in het voorjaar van 2018 met de bouw in Nijverdal te starten. Na de zomervakantie wil Van den Brink Staalbouw operationeel zijn op haar tweede vestiging. Naar verwachting zal het bedrijf daardoor ook groeien qua aantal medewerkers.

Momenteel telt het bedrijf een team van circa honderd personen. ,,In Nijverdal willen we straks met een team van 35 tot 40 medewerkers gaan opereren."