• Van Beek´s Rijwielhandel
  • Van Beek´s Rijwielhandel

Van Beek´s Rijwielhandel grijpt naast hoofdprijs

VOORTHUIZEN Van Beek´s Rijwielhandel uit Voorthuizen heeft naast de hoofdprijs gegrepen in de verkiezing ´Tweewielerwinkel van het jaar´. Minne Sport uit België ging er met de titel vandoor, zo bleek dit weekend tijdens de beurs Bike Motion Benelux in Utrecht.

Van Beek´s Rijwielhandel was met elf andere Nederlandse fietsenwinkels en vier zaken uit België in de race voor de prestigieuze prijs, een initiatief van de ANWB.

,,Jammer dat we niet hebben gewonnen´´, reageert mede-eigenaar Henk van Beek van de zaak aan de Verbindingsweg. ,,Natuurlijk mogen we trots zijn op het bereiken van de finale, maar als je zover bent gekomen wil je ook winnen.´´ Een groot deel van het team van Van Beek was aanwezig bij de uitreiking van de prijs. ,,We hebben er een gezellig teamuitje van gemaakt.´´ Alle fietsenwinkels konden deelnemen aan de verkiezing. In de eerste ronde moesten deelnemers zoveel mogelijk online stemmen en beoordelingen verzamelen. Daar rolde een gemiddeld rapportcijfer uit. De provinciewinnaars en de Belgische genomineerden namen het vervolgens in de finale tegen elkaar op. Van Beek´s Rijwielhandel en de andere winkels kregen de vakjury en een mysteryshopper over de vloer. Ook maakte de wedstrijdleiding een financiële bedrijfsvergelijking.

Van Beek ziet de verkiezing als een leerzaam avontuur. ,,Het juryrapport komt deze week per post naar Voorthuizen. Daar zullen ongetwijfeld bruikbare verbeterpunten in staan.´´