Veranderingen bij verloskundigenpraktijk Voorthuizen

BARNEVELD Verloskundige Praktijk Voorthuizen neemt afscheid van Inge Walker-Iedema en gaat verder onder de naam Verloskundigenpraktijk Matea. Er is nog meer nieuws: Jolette van den Nagel heeft de praktijk overgenomen.

De kleinschalige verloskundigenpraktijk bestaat sinds 2008. Onder begeleiding van verloskundigen Inge Walker-Iedema en Simone van Laar-van Gurp hebben veel kinderen het levenslicht mogen aanschouwen. Inge Walker-Iedema heeft nu echter besloten om de praktijk te verlaten. Inge verwacht zelf in augustus haar eerste kindje en hoopt zich daarom te concentreren op haar gezin en de verhuizing naar Duitsland, het thuisland van haar echtgenoot. ,,Het is een zeer bijzondere ervaring om het babyhartje nu aan de andere kant van de doptone te horen kloppen. Mijn man en ik zijn erg dankbaar dat ons dit geschonken is. Wij gaan met veel vertrouwen alle nieuwe veranderingen tegemoet en ik ben ook erg dankbaar voor de mooie praktijkjaren die ik hier mocht hebben.''

OVERNAME PRAKTIJK Per 1 april 2016 heeft Jolette van den Nagel de praktijk overgenomen. Jolette was al een bekende in de praktijk doordat zij tweemaal waarnam tijdens het verlof van Simone. Vanaf 21 mei gaat de praktijk verder onder de naam Matea. ,,Dit staat voor 'Gods geschenk'; een prachtig beeld wat symbool staat voor de visie van de praktijk. Simone zal de praktijk blijven versterken. Door de praktijk kleinschalig te houden, kunnen we de persoonlijke aandacht voor moeder en kind groot houden. We werken met een klein team, waardoor zwangere en verloskundige elkaar goed leren kennen. En we kunnen voor een ieder ruim de tijd inplannen. Zo ontstaat er de mogelijkheid om rust, begrip en een vertrouwensband te ervaren'', zegt Jolette.

Vrouwen kunnen bij Verloskundigenpraktijk Matea terecht voor begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Ook als er nog geen sprake is van een zwangerschap, maar er is een kinderwens, kan men een afspraak maken voor een kinderwensconsult. De belangrijke aandachtspunten om zo gezond mogelijk aan een eventuele zwangerschap te beginnen komen dan aan bod. De praktijk bedient de gehele gemeente Barneveld en heeft spreekuren in Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek (De Essenburcht). De praktijk houdt ook twee avondspreekuren in de week.

Zaterdag 21 mei is er een open dag, tevens het moment om afscheid te nemen van Inge Walker-Iedema. Deze receptie vindt plaats in de ZorgPraktijk, Rozenstraat 1 in Barneveld. Bezoekers zijn welkom van 11.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie via www.mateaverloskundigen.nl