• Sander van Beek en Pauline Brinkhof zijn erg blij met hun huis en ruime tuin.

    Pauw Media
  • De woning aan de Sweijslaan in Barneveld.

    Pauw Media
  • In de woonkamer is veel veranderd.

    Pauw Media
  • ...

Verhuisverhalen: ´Genieten na intensieve klusperiode´

BARNEVELD Ze wonen nu ruim twee maanden in hun nieuwe woning aan de Sweijslaan in Barneveld en beschouwen hun flink opgeknapte 'stekkie' in principe als eindstation.

Linda van Maanen

Sander van Beek (36) en Pauline Brinkhof (29) woonden met dochtertje Loïse (2,5) met erg veel plezier op Veller, maar wilden vooral meer ruimte in en om het huis en een schuur.
,,We vonden allebei dat bij een nieuwe woning vooral de ligging en het perceel goed moesten zijn. Dát kun je niet veranderen. De rest kun je allemaal aanpakken en maak je helemaal eigen. Via Woningmatch van Westeneng Makelaars kwam dit huis uit 1966 op ons pad en toen is het heel snel gegaan. We werden steeds enthousiaster, maar waren ook wel realistisch´´, blikt het stel terug. Met name Sander, in Barneveld bekend als voorzitter van muziekvereniging De Harmonie, zag beren op de weg. Hij realiseerde zich dat er toch wel erg veel werk in de woning zat. ,,Ook vrienden verklaarden ons voor gek. Ze vonden het huis somber ogen. Dit kwam door die gedateerde uitstraling van de buitenkant en ook van binnen. Wij konden gelukkig door al die donkere muren en kersenhouten vloer heen prikken. Tegelijkertijd kende ik deze wijk goed, want heb als kind hierachter gewoond´´, vertelt Sander.

SLOPEN EN UITBESTEDEN Na de aankoop volgde een intensieve klusperiode. ,,Beneden hebben we zelf alles, met hulp van vrienden en familie, gesloopt. Echt overal hing van dat donkere behang. Het stucen, verven én de vloer hebben we uitbesteed. Ook de ombouw van de schouw is vernieuwd met Portugese tegeltjes. Boven hebben wij een hele nieuwe badkamer gecreëerd. Dat was één van de grootste klussen tot nu toe. Er is nog een kleine badkamer, die we opgeven voor een grote inloopkast. Verder gaan wij voor energiezuinig, dus er komen nog zonnepanelen en alle muren worden geïsoleerd.´´

In de tuin heeft het stel nog niets veranderd, alleen een schutting weggehaald. ,,De groentekas laten we zeker staan. Het is toch leuk als Loïse weet hoe aardbeien en tomaten groeien? We willen waarschijnlijk nog wel een pergola plaatsen. Weet je, wij zijn nu al zó blij met dit huis en de grote tuin. Kijk naar die hoge bomen en al die planten, die om de beurt zo mooi bloeien. We hebben natuurlijk een prachtige zomer, dus we zijn alleen maar buiten of in de keuken. Straks in de winter gaan we genieten van de woonkamer. De serre gaan we ook nog aanpakken. We alleen nog niet precies wat we ermee gaan doen. De één adviseert 'm weg te halen en de ander zou die serre altijd behouden.´´

DIK TEVREDEN ,,We vinden het nu al helemaal leuk geworden en het komt steeds meer af. Dit hebben we écht goed gedaan, denken we vaak. Moet je nagaan, ons dochtertje heeft in slechts twee dagen hier in de achtertuin leren fietsen. Loïse heeft nu heerlijk de ruimte, in het vorige huis lukte dit gewoon niet. We gaan ons alleen nog wel hard maken voor een speeltuintje op het grasveld aan de overkant. Dat is het enige dat hier nog ontbreekt. Verder zijn we heel blij met deze rustige buurt´´, besluiten ze lachend.

Dit artikel wordt u aangeboden Westeneng Makelaars