• Janine Zeeman op de bank in haar nieuwe stulpje.

    Pauw Media
  • De buitenkant van de woning aan de Livingstonestraat in Barneveld.

    Pauw Media
  • De badkamer.

    Pauw Media

Verhuisverhalen: 'Het gevoel was meteen goed'

BARNEVELD Janine (33) en Paul Zeeman (40) wonen met hun zoontjes inmiddels drie maanden in hun 2-onder-1-kap-woning aan de Livingstonestraat in Barneveld. En het is vooral elke dag genieten.

Linda van Maanen

Ze woonden tien jaar met erg veel plezier aan Neerijnen in Barneveld. ,,We waren dan ook niet echt op zoek naar een ander huis. Het zou later nog wel een keer komen… Bovendien hadden we ons huis, na jaren van opknappen, net zo'n beetje klaar. En ik had alle accessoires net van roze naar groen vervangen", lacht Janine. En toen kwam ineens deze woning op hun pad via Woningmatch van Westeneng Makelaardij. Heel rap - binnen de gestelde termijn - deden ze een bod en twee dagen later was het rond. ,,Toen wij dit huis zagen, wisten we namelijk direct: dit is het! Het gevoel was meteen goed. We zagen die ruimte, de grote woonkeuken en, ook heel belangrijk, genoeg parkeerplek. We konden door zaken heen kijken, zoals die landelijke lambrisering, de convectorputten in de woonkamer, de tegeltjesvloer, de hokkerige hal en die crèmekleurige keuken", legt het stel uit.

METAMORFOSE BADKAMER Er brak een intensieve klusperiode van bijna acht weken aan. Er is veel aangepakt op zowel de begane grond als eerste verdieping: muren stuken, tegels vervangen door nieuwe vloeren (beneden mét vloerverwarming), een verbouwde hal, overspuiten van de keuken, aanpassingen van keukenkasten, overal nieuwe elektra én er is een compleet nieuwe badkamer gerealiseerd. ,,Vooral op de badkamer is Paul best wel trots", zegt Janine. Het tegelwerk heeft hij zelf verzorgd. Hij is zelfstandig tegelzetter en wilde het liefst overal tegels... De vrouw des huizes nam voor haar rekening: de kleurkeuzes, stoffering, de meubels en alle accessoires. ,,En ja, beneden ben ik toch weer overgegaan op roze. Dat is écht mijn kleur. Ik vind het lastig om mijn stijl te omschrijven. Een beetje Scandinavisch denk ik? Vooral rustig en strak. Wij weten allebei precies wat we willen, dat scheelt. Zo heb ik beide tafels van wit staal met hout op maat laten maken. Verder koop ik veel online. Die bank bijvoorbeeld heb ik online gekocht, want in de winkels konden we simpelweg niet slagen. We hadden dertig dagen bedenktijd, maar na één dag proefzitten, wisten we het al. Ik doe ook wel eens miskopen hoor, zoals laatst met twee grote hanglampen boven de eethoek. Ik ben erg pietluttig, het moet precies kloppen allemaal. En ik ben héél opruimerig. Aan het einde van de dag is het altijd weer helemaal aan kant", aldus Janine, die parttime werkt op het secretariaat bij Denkavit.

ZOLDER EN TUIN Wat staat nog op de planning? ,,We gaan dit voorjaar nog de hele zolder aanpakken waar we drie slaapkamers hebben. En later volgt nog een keer de tuin, het buitenschilderwerk en de bijkeuken. Nu is het eerst genieten. Het was een heftige tijd met een zwangerschap, een bevalling, een verbouwing en verhuizing náást je baan en gezin. Maar het was het waard. We zijn echt blij met dit huis. De ruimte waarnaar we op zoek waren, pakt nóg groter uit dan gewenst. Daarbij is de buurt lekker rustig en is er een leuk speeltuintje om de hoek. Zeg nooit nooit, maar wij zitten hier nog wel even", eindigt het stel. Zij kijken tot slot terug op een zeer prettige samenwerking met Westeneng, zowel bij de aan- als verkoop van hun huizen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Westeneng Makelaardij