• Gerwin van Luttikhuizen

Vijf vragen over Candlelight Shopping Barneveld

BARNEVELD Vandaag staat het centrum van Barneveld in het teken van Candlelight Shopping. Dit moet je weten over dit grote evenement in het centrum van Barneveld.

1. Wat is er te doen?

Het centrum van Barneveld verandert tijdens Candlelight Shopping in een groot kerstdorp. De aankleding van de winkelstraten is extra sfeervol en er is van alles te beleven. Van de Handmade Christmas Market op het Raadhuisplein en kraampjes van goede doelen tot lokale koren die verspreid door het centrum zingen. Verder is de lokale horeca natuurlijk open voor een drankje en verkopen de bakkers heerlijke oliebollen. De winkels zijn op deze zaterdag extra lang open, tot 21.00 uur. Ook in de winkels is van alles te beleven en te proeven.

2. Zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen?

Deze editie is er extra veel te doen voor de kinderen. Zo rijdt er een treintje door het centrum, staat er op het Meuleneind onder meer een bloemendraaimolen en keert ook de Lampionnenoptocht weer terug. Alle kinderen en ouders mogen meelopen. De optocht start om 19.00 uur bij de Barnies. Onder begeleiding van kerstmuziek maakt de optocht een rondje door het centrum en eindigt op het Meuleneind, waar alle deelnemers een kleinigheidje krijgen.

3. Hoe lang duurt Candlelight Shopping Barneveld?

Het evenement, georganiseerd door de Barneveldse Middenstands Vereniging, begint om 15.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

4. Wordt het druk?

Candlelight Shopping in Barneveld is al jaren een grote publiekstrekker. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de Barneveldse winkelstraten.

5.Waar kan ik mijn auto parkeren?

Rond het centrum van Barneveld zijn meerdere parkeerterreinen (betaald parkeren). Bezoekers komen uit de wijde regio. Woon je in Barneveld? Dan is het slim om op de fiets of lopend naar Candlelight Shopping te komen.

Bekijk hier een sfeerimpressie van een eerdere editie van Candlelight Shopping in Barneveld.