• De beletter- en wrapruimte in nieuwe pand van Van Essen Van Raay aan de Harselaarseweg in Barneveld.

    Erik Rudolfs

Volg een opleiding en word 'Beletterheld'

Advertorial

BARNEVELD In de speciale beletter- en wrapruimte van het nieuwe pand van Van Essen Van Raay aan de Harselaarseweg in Barneveld rijdt gemakkelijk een complete truck naar binnen. Vloerverwarming in de montageruimten zorgt voor ideale werkomstandigheden.

,,In dit complex hebben we het interne logistieke proces efficiënter georganiseerd", benadrukt Richard van der Hee, directeur en eigenaar van Van Essen Van Raay, een bedrijf dat is gespecialiseerd in signing en standbouw. ,,Dat begint met het klantcontact en loopt via de studio, de printafdeling en de werkvoorbereiding naar de assemblageruimte en eindigt in de beletter- en wrapruimte. Ook hebben we nu de ruimte om machines te plaatsen die we voorheen niet kwijt konden. Verder verhuren we systeemmateriaal voor standbouw en dat kunnen we nu nog beter op deze locatie opslaan."

,,Dit is een aanzienlijke verbetering vergeleken met de oude situatie", vervolgt Van der Hee. ,,Afgelopen maanden is hard gewerkt om de huidige huisvesting op orde te krijgen en tijdens de verbouwing is het werk gewoon doorgegaan. Slechts één dag zijn we niet operationeel geweest."

OPHALEN EN WEGBRENGEN Hoewel medewerkers ook nog op locaties verspreid over het land werken, onder andere voor de ,signing' van winkel- en bedrijfspanden, probeert het bedrijf de belettering van rijdend materieel zoveel mogelijk in Barneveld uit te voeren. ,,Om reistijd van onze vakmensen te beperken, halen we de auto's op en brengen we ze weer terug." Voor die transportklussen zoekt Van der Hee medewerkers. Belangstellenden kunnen zich bij hem melden. Daarnaast is Van Essen Van Raay op zoek naar vakmensen, maar het blijkt lastig om specialisten te vinden. Daarom verzorgt het bedrijf sinds 1 maart onder de naam ,Beletterhelden' zelf theoretische en praktische opleidingen. ,,Wij bieden jongeren op mbo- of havo-niveau een interne opleiding van twee maanden", licht Van der Hee toe. ,,Daarna is hij of zij inzetbaar om zelfstandig beletter-werkzaamheden uit te voeren. Vervolgens start een periode van 22 maanden leren en werken in de praktijk van een sign-bedrijf en volgt de aankomende medewerker tweemaandelijkse masterclasses om zich uiteindelijk junior car-wrapper te kunnen noemen. Na twee jaar kan de ,Beletterheld' bij ons of elders in vaste dienst aan de slag."

www.vanessenvanraay.nl www.beletterhelden.nl