• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Voorthuizense Veenhuizen Groep groeit als kool

VOORTHUIZEN De kansen die voorbij komen grijpen. Dat deed Patrick Veenhuizen sinds hij in 2008 het familiebedrijf van zijn ouders Bertus en Els Veenhuizen overnam.

Edward Doelman

Ondernemen is het bewust nemen van een bepaald risico. Wie dat goed weet in te schatten, wordt daarvoor ook daadwerkelijk beloond." Onder de vleugels van zijn ouders leerde Veenhuizen de fijne kneepjes van het ondernemerschap, nadat zijn ouders het bedrijf aan hem overdroegen, breidde het bedrijf stap voor stap uit. Inmiddels werken ruim zeventig medewerkers in vijf verschillende disciplines voor Veenhuizen. ,,De groei die we de afgelopen jaren hebben ingezet is fantastisch, maar het is tegelijkertijd ook belangrijk om scherp te blijven. De valkuil is dat je kapot groeit."

Hij zegt het niet zomaar en verwijst naar het recente faillissement van Koelmeubel Industrie in Apeldoorn, een bedrijf van ongeveer dezelfde grootte als de huidige Veenhuizen Groep. Eerder deze maand ging deze concurrent op de fles. ,,Uiteraard heb ik contact gehad met de curator, ook in verband met een mogelijke overname. Dat was niet interessant voor mij, maar door je erin te verdiepen, kun je er ook weer lessen uit trekken. Eén van de aspecten waar ik achter kwam, is dat zij het wel ontzettend druk hadden, maar dat er maar weinig geld werd verdiend. Dan kom je uiteindelijk in de knel. Gelukkig heeft het bedrijf wel een doorstart gekregen."

ECONOMISCHE CRISIS Veenhuizen zegt het gemeend. Ook hij is bekend met de mooie en moeilijke kanten van het ondernemerschap. Neem bijvoorbeeld de eerste twee jaren nadat hij in 2008 het bedrijf overnam van zijn ouders. De nieuwbouw van het pand aan de Verbindingsweg was nauwelijks begonnen of de economische crisis brak uit. ,,Een lastigere start is eigenlijk niet te bedenken. Het was allesbehalve een feest, maar er was geen keuze. Toen de crisis uitbrak, lag de fundering van de nieuwbouw er al in", herinnert Veenhuizen zich nog goed. ,,Dat zette veel druk op ons bedrijf."

 

VANZELFSPREKEND Dat gebeurde nadat Patrick Veenhuizen jarenlang onder de vleugels van zijn ouders Bertus en Els Veenhuizen had geleerd. Veenhuizen Koeltechniek zag in 1985 het levenslicht. Een jaar later voegde de toen 17-jarige Patrick zich bij hen. ,,Mijn vader begon met de reparatie van koelkasten, vriezers en airconditioningsystemen. In die tijd kon hij wel wat handen gebruiken. Zo ben ik eigenlijk als vanzelfsprekend bij mijn ouders gaan werken. Op die leeftijd wilde ik graag wat geld verdienen."

Veenhuizen maakte zich het technische werk eigen in die jaren. ,,Een jaar of drie geleden hadden we te kampen met ziektes en kwamen we simpelweg technische handen tekort. Ik heb een werkbus genomen en ben zelf weer op pad gegaan. Dat vond het personeel ook mooi om te zien", lacht de ondernemer. Aan de andere kant hoefde hij zich niet meer te 'bewijzen'. In 1991 nam de toen 22-jarige Patrick Veenhuizen deel aan de Internationale Beroepenwedstrijden in de RAI Amsterdam. ,,De Olympic Skills voor een stuk of vijftig ambachten. Mensen die in de koeltechniek werkten, mochten voor het eerst meedoen."

Veenhuizen wist uit te blinken bij die wedstrijden. ,,Bij de monteursingang hangt het bewijs nog steeds. Elke techneut ziet het hangen." Dat is niet voor niets. ,,Naast dat het wat zegt over de kwaliteit van onze dienstverlening in montage en onderhoud, zegt het ook wat over onze historie en afkomst. Dit mag dan een bedrijf zijn dat de afgelopen jaren fors gegroeid is; we vergeten niet waar we vandaan komen. Ik vind het belangrijk dat dezelfde waarden waar mijn ouders voor stonden, ook vandaag de dag nog uitgedragen worden. In dat opzicht is er niets veranderd."

De Voorthuizense onderneming breidde wel haar dienstverlening fors uit. ,,Ondanks en dankzij de crisis." Veenhuizen kreeg in het vierde kwartaal van 2009, juist toen de gevolgen van de economische crisis zich begonnen te laten voelen, de kans om de ´warme kant´ van het vak te ontdekken. ,,We verzorgden al de koeltechniek in de keukens van restaurant La Place, toen we gevraagd werden om ook het onderhoud en de reparatie van keukenapparatuur, zoals friteuses, grillplaten, blenders en koffieapparaten, voor onze rekening te nemen. La Place wilde Les Amis, zoals dat technische dienstverleningsbedrijf heette, graag bij een andere partij onderbrengen."

 

AANVAL Die vraag markeerde voor Veenhuizen het begin van de transformatie. Van specialist in koel- en vriessystemen heeft het Voorthuizense bedrijf zich ontwikkeld tot een bedrijf dat garant staat voor koude- en warmteoplossingen. ,,Les Amis konden we overnemen, maar verstand hadden we nog niet van deze warme tak van sport. Aan de andere kant zaten er ook de nodige overeenkomsten, met name op het gebied van techniek, service en onderhoud", schetst Veenhuizen zijn overwegingen. Daarnaast was er nog een aspect. ,,Les Amis ging sowieso over naar een andere partij en de kans was groot dat de nieuwe eigenaar, als wij het niet zouden doen, op den duur ook de werkzaamheden voor de koeltechniek zou hebben opgeëist." Ook dat speelde mee in de overweging om toe te happen. ,,De aanval is de beste verdediging."

De keuze pakte goed uit. In de jaren daarop regen de kansen zich vervolgens aaneen. Inmiddels behoren grote productie-bakovens voor gebruik in bakkerijen en pizzeria´s ook tot het portfolio van de onderneming, net als het leveren en onderhouden van grootkeukenapparatuur. Daarvoor werden MIWE en Culitech overgenomen. Verder heeft Veenhuizen voor Franke Koffieservice een servicedienst ingericht en kon bijna een jaar geleden ook nog Koevering Koeling uit Oirschot overgenomen worden. De voorlopig laatste uitbreiding is de overname van de Dutch Pancake Factory uit Almelo, een kleine fabrikant voor de inrichting van keukens van pannenkoekenhuizen. Ook daar timmert het Voorthuizense bedrijf mee aan de weg.

 

HAP KENNIS Veenhuizen kijkt tevreden terug op al die stappen. ,,Stuk voor stuk ben ik er blij mee, maar natuurlijk heb ik ook een serieus risico genomen, zeker bij de eerste stap naar de warme tak. Aan de warme apparatuur had ik tenslotte ook mijn handen flink kunnen branden, letterlijk en figuurlijk." Dat gebeurde niet, met dank aan de medewerkers die bij elke overname werden overgenomen. ,,Daarmee kwam ook steeds een hap kennis het bedrijf in."

De verschillende overnames hebben gezorgd voor een fikse groei van het bedrijf. Ruim zeventig medewerkers telt de Veenhuizen Groep inmiddels. ,,Bij iedere overname komt een boel extra werk op je bord, naast de autonome groei die je zelf al weet te realiseren. Afgelopen jaar zijn we bijvoorbeeld met 34 procent gegroeid." Daar is de eigenaar blij mee, maar dat zorgt ook voor extra druk. ,,Het faillissement van Koelmeubel Industrie drukt je dan ook met de neus op de feiten. Je moet als onderneming de juiste dingen blijven doen en anticiperen. Groeistuipen, zoals wij die hebben gehad, moet je ook daadwerkelijk goed opvangen in de organisatie."

 

MEER STRUCTUUR Het dak repareren als het droog is en de zon schijnt. Dat doet Veenhuizen. Als gevolg van de fikse groei heeft het bedrijf recent de nodige veranderingen ondergaan. Patrick Veenhuizen heeft alle taken en werkzaamheden in vijf divisies ondergebracht en daarmee de organisatiestructuur gestroomlijnd. Ook is de directie van het bedrijf uitgebreid. Zo is Klaas-Jan Moltmaker aangesteld als operationeel directeur en is Nico van den Dikkenberg verantwoordelijk voor de inkoopactiviteiten. Alexander van Montfrans is met ingang van 1 januari 2018 de nieuwe financieel directeur. ,,Daarmee is het bedrijf geherrangschikt. Ik trek mij terug uit de dagelijkse operationele leiding", schetst Veenhuizen.

De eigenaar heeft zodoende de tijd en ruimte gecreëerd om als algemeen directeur aan de slag te gaan met nieuwe plannen. ,,Met de structuurwijziging en uitbreiding van het directieteam zorgen we ervoor dat de basis onder de Veenhuizen Groep breder is geworden. De eindverantwoordelijkheid van de dagelijkse activiteiten ligt niet meer uitsluitend bij mij. Daar ben ik blij om. Daarnaast biedt dit ook de kans om verder te groeien. Ik kan mij gaan richten op de strategische koers die ik met het bedrijf wil varen", zegt Veenhuizen. Het directieteam wordt de komende maanden waarschijnlijk nog met één persoon aangevuld. Er wordt nog gezocht nog naar een nieuwe commercieel directeur.