• Jeroen van Woudenberg beschikt over de nodige certificaten om een drone in te zetten.

    Eigen foto

Woudgraaf brengt het verhaal in beeld

Advertorial

BARNEVELD Jaren geleden begon het met een opstel over de vraag 'Wat wil je later worden?'. Nu maakt Jeroen Woudenberg audio-visuele producties voor opdrachtgevers uit tal van sectoren en is hij wereldwijd actief. „Pas toen ik voor een schoolopdracht met een cameraman sprak, besloot ik een audio-visuele opleiding te gaan volgen."

Na zijn studie werkte Jeroen als cameraman aan verschillende projecten en deed hij televisie-ervaring op. „Dat vond ik te eenzijdig. Ik wilde mij bezighouden met de totale productie en begon mijn eigen onderneming. Dat werd Woudgraaf audio-visueel productiebedrijf."

Sindsdien werkt hij aan opdrachten uit uiteenlopende sectoren. „Zo ben ik onder andere werkzaam in de medische wereld en in de agrarische sector. Vaak denken zakelijke klanten aan de standaard bedrijfsfilms, maar juist die maak ik weinig. Liever spreek ik over sfeerfilms. Ik bedenk altijd een invalshoek die de doelgroep aanspreekt. Tijdens het gehele traject werk ik samen met de opdrachtgever, zodat we verassingen voorkomen en het uiteindelijke product aansluit op diens verwachtingen of die zelfs overtreft."

TRANSPARANT Zijn stijl omschrijft Jeroen als kort, snel en kleurrijk. „Mijn producties zijn strak en ik gebruik een simpele cameravoering. Uiteindelijk draait het om de boodschap, die staat centraal. Ook in korte films kun je de kracht van geluid en bewegend beeld optimaal benutten. Wat je ziet is echt. Kijkers ervaren dat als transparant en geloofwaardig."

Woudgraaf audio-visueel productiebedrijf beschikt over een netwerk van specialisten. „Daardoor kan ik ieder project aanpakken. Zo maken we ook animatiefilms of combineren we verschillende technieken." Jeroen beschikt over de nodige certificaten om een drone in te zetten. „Voortdurend zoek ik naar manieren om die moderne middelen creatiever te gebruiken."

Audio-visuele producties kunnen voor tal van doeleinden worden aangewend, legt Jeroen uit. „Denk bijvoorbeeld aan instructiefilms, een video waarin een vacature in beeld wordt gebracht of de presentatie van een nieuw product."

Naast zakelijke projecten, verzorgt Jeroen maatschappelijke producties. Zo heeft hij video's gemaakt voor het kinderhospice en voor de Toon Hermans Salon. „Op die manier wil ik als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de samenleving."

www.woudgraaf.nl