• IVO HUTTEN

'Zomer in Gelderland' komt naar Stroe

STROE In de inmiddels tiende editie van de zomertour 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland wordt dit jaar het dorp Stroe aangedaan. Op dinsdag 6 augustus strijken de tv-makers hier neer en kan het dorp meedoen in de wedstrijd 'Mooiste plaats van Gelderland'. Onder leiding van presentatrice Angelique Krüger krijgt een team in Stroe deze dag een bepaalde opdracht mee. Daarnaast wordt er gestreden voor een geldbedrag ten bate van een lokaal goed doel. Aan het eind van de tour, die vier weken duurt, wordt de 'mooiste plaats van Gelderland' bekendgemaakt.

Stroe staat dinsdag 6 augustus de hele dag centraal bij Omroep Gelderland, met afsluitend vanaf 18.20 uur een live-uitzending op TV Gelderland. In de directe regio doet nog een andere locatie mee aan de wedstrijd; op maandag 26 augustus is het de beurt aan de buurtschappen Appel en Driedorp, in de gemeente Nijkerk.

Het programma streek al eens eerder neer in de gemeente Barneveld. Zo stond Kootwijkerbroek in de zomer van 2015 één dag centraal en Garderen in 2013.